Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Promovirano 58 stručnih prvostupnika i prvostupnica ekonomije

22.03.2021. 11:30


U biogradskom Poduzetničkom inkubatoru održana je svečana promocija stručnih prvostupnika i prvostupnica ekonomije Veleučilišta Baltazar Zaprešić na Dislociranom studiju Biograd na Moru. Shodno epidemiološkim uvjetima u zvanje stručnog prvostupnika i prvostupnice ekonomije promovirano je ukupno 58 diplomanata i diplomantica koji su sa svojim profesorima, prijateljima i članovima obitelji proslavili jedan od najvažnijih dana u životu.


Obrazovan stručnjak i moralan čovjek
– Uvjeren sam da će današnji promoventi svojim znanjima i kompetencijama bitno doprinositi razvoju organizacija gdje već jesu ili će biti zaposleni. Nadam se da ste osim znanja i vještina, stečenih na studiju, postali svjesni vrijednosti koje treba imati svaki visokoobrazovani stručnjak i moralan čovjek, poručio je promotor dr. sc. Pavao Ivić.
Tijekom 12 akademska godina ukupni broj završenih prvostupnika i prvostupnica Dislociranog studija u Biogradu dosad je 255. U akademskoj godini 2020./2021. na prvu godinu se upisalo 30 studenata.
– U ovom svečanom trenutku želim naglasiti da se ponosimo vašim uspjehom do kojeg ste stigli prelazeći mnoge prepreke, osobne, poslovne, ali i studentske. Uspjeli ste zahvaljujući podršci obitelji, poslodavaca, radnih i studentskih kolega, a ponajviše svojim trudom i upornošću, naglasio je dekan Veleučilišta Baltazar doc. dr. sc. Ivan Ružić, prof. v. š.
Osnovna razlika Veleučilišta Baltazar od drugih studija, kaže on, je u tome da studenti moraju odraditi i praktični dio nastave. Cilj je ojačati znanstvenu bazu ovoga područja.


Važno je imati cilj
– Jako je važno da u životu imate cilj prema kojem ćete uvijek ići. Sve je u vašem stavu. Trebamo svi težiti da nam u Lijepoj Našoj uistinu bude lijepo, da je volimo, kao što ona voli nas i kako to zaslužuje. I da je ne napuštamo, poručio je Ružić.
U ime diplomanata tople riječi zahvale uputila je Maja Vidaković koja je zajedno s Ivanom Medun s prosjekom ocjena 4,1 najuspješnija studentica generacije. Kolegama je zaželjela puno uspjeha u životu i profesionalnom radu.
Pored navedenih na svečanosti promocije nazočili su dr. sc. Petra Popek Biškupec, savjetnica dekana za nastavu i studente, član Upravnog vijeća i predsjednik biogradskog Gradskog vijeća Tonči Šangulin, tajnica Josipa Šangulin i dr.




Slijedi širenje studijskih programa
Nije potrebno posebno naglašavati svekoliko značenje ovog obrazovanja za naš grad. Prepoznat je ulog u znanje i šire socioekonomsko značenje. A prije 12 i više godina kad smo Tonči Šangulin i ja vrlo često putovali u Zaprešić na razgovore i pregovore o osnivanju prvog studija u Biogradu na Moru uopće, mnogi su nam se podrugivali i smijali. Bez obzira na sve, mi smo uspjeli, doveli smo stručni studij i studente u kraljevski grad u srcu Jadrana. Štoviše, neposredno pred nama je širenje studijskih programa kao što je studij gastronomije i drugo, poručio je biogradski gradonačelnik Ivan Knez.


S diplomom u rukama
Diplome su dobili: Lorena Ražnjević, Romano Segarić, Tomislav Fain, Šime Vicković, Lovre Kutija, Lovre Lončar, Ante Birkić, Sutjeska Tolić, Bruno Erlić, Petra Sarađen, Anđela Čakarun, Barbara Bugarija Vujić, Maja Vidaković, Tamara Strehovski Tolić, Sandra Pohleven Tičić, Ingrid Tolić, Maja Krajnović, Josipa Jerolimov, Ivan Mrkić, Ivan Mašina, Paula Vunić, Nikolina Jurjević, Josip Jurjević, Dario Matković, Marija Veselinović, Ivana Karamarko, Mate Peraić, Marko Brzoja, Nensi Stipčević, Josip Bosna, Kristina Bačić, Franka Mustać, Josipa Bulić, Tomislav Ivandić, Kristijan Zebić, Luka Šepši, Antonio Valčić, Marko Dupor, Maja Gulan, Lucija Barić, Ivan Kokić, Elvisa Klarica, Stipe Benčić, Darija Ivković, Tea Kevrić, Hana Mijić, Sanja Bolonja, Antonija Ledenko, Niko Bogdanić, Andrea Ljubičić, Barbara Zekanović, Dino Šupe, Petar Prekpalaj, Ante Dujić, Klaudija Kvartuč, Besnik Đemajli, Ivan Perica, Roko Galešić.