Latica proslavila prvi rođendan u novim prostorima

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika asaric
Dječji vrtić za djecu s teškoćama u razvoju napunio 31 godinu
Htjeli smo da rođendan vrtića bude upravo zabava za našu djecu jer ovo je njihov dan, rođendan njihovog vrtića, dan za zabavu. Uživali su uz mađioničara, pjesmu i tortu. I mi smo sretni što prvi put slavimo rođendan u prostorima koje smo dugo priželjkivali, u uvjetima koji nam odgovaraju. Ovdje smo od svibnja prošle godine. Djeci je lijepo i dobro su se priviknula, kazala je Penjalov
Katina VRSALJKO
Zabava u dvorištu pun pogodak

Uz mađioničarske trikove, pjesmu i šarene balone u veseloj atmosferi, Dječji vrtić Latica jučer je proslavio je 31. rođendan. Iako nije jubilarni, itekako je poseban - prvi rođendan u novim dugoočekivanim prostorijama, u Centru Mocire. Zabavu u prostranom lijepo opremljenom dvorištu vrtića nisu propustili ni gradski pročelnici Joso Nekić za školstvo i Mario Pešut za socijalnu skrb, kao ni njihovi suradnici. Ivan Hajdić iz Odjela za školstvo s jednim je tatom zasvirao rođendansku pjesmu te još nekoliko hitova za podizanje atmosfere. Za ovu prigodu su svoj bend nazvali »Tata i prijatelji«.

U vrtiću 140 djece

Vesna Penjalov, ravnateljica Dječjeg vrtića Latica, jučer je prigodno odjenula različite čarape u znak podrške osobama s Down sindromom čiji se dan slavi 21. ožujka.
- Htjeli smo da rođendan vrtića bude upravo zabava za našu djecu jer ovo je njihov dan, rođendan njihovog vrtića, dan za zabavu. Uživali su uz mađioničara, pjesmu i tortu. I mi smo sretni što prvi put slavimo rođendan u prostorima koje smo dugo priželjkivali, u uvjetima koji nam odgovaraju. Ovdje smo od svibnja prošle godine. Djeci je lijepo i dobro su se priviknula, kazala je Penjalov te nam u dvorištu pokazala nekoliko mjesta sa zemljom na kojoj će djeca saditi bilje.
Dječji vrtić Latica pohađa 140 djece, a tri grupe su takozvane inkluzivne, koje pohađaju i djeca s teškoćama i djeca redovnog razvoja.
- To nas veseli, pokazalo se jako dobro. Reakcije roditelja su odlične. Kad smo popunili sve tri grupe, imali smo pozive još zainteresiranih roditelja, ali bilo je već sve popunjeno, rekla je Penjalov.
Na zabavi su bile i predstavnice sustanara iz Mocira - Irena Dukić, ravnateljica Osnovne škole Voštarnica i Jelena Milin, ravnateljica Centra za pružanje usluga u zajednici Mocire, a među čestitarima su bili i predstavnici Udruge tjelesnih invalida Zadarske županije, na čelu s predsjednikom Željkom Županovićem.

Za Laticu stiglo proljeće

Dječji vrtić Latica je specijalizirana pedagoška ustanova koja provodi različite posebne edukacijsko-rehabilitacijske programe za djecu rane i predškolske dobi s teškoćama u razvoju. Ali jučerašnji dan je bio rezerviran samo za slavlje.
Pročelnik Nekić je istaknuo kako svi imamo razloga biti sretni na rođendan Latice.
- Novi prostori vrtića su rođeni u teškim mukama, a sad vidimo koliko su korisni za sve djelatnike, a posebno za djecu. Sretni smo da su se u Laticu upisala i djeca urednog razvoja, tako da su se i za njih s novim prostorima Latice proširili kapaciteti, a djeca pomažu jedna drugima. Grad je uvijek tu za Laticu. Kaže se da je društvo onoliko jako koliko je jak njegov najslabiji član. Tako se i mi trudimo da naš lanac bude jak počevši od najslabije karike, rekao je Nekić, dodajući kako ustanova Latica radi odlično.
Vrijedne odgojiteljice i ostali djelatnici brzo su se rasporedili i razdijelili tortu po stolovima. Tortu su krasili cvjetići i leptirići. Nakon godina i godina stiskanja u skupim prostorima, jučerašnja zabava na suncu u dvorištu novih i lijepih modernih prostora, bila je još jedan znak da je i za Laticu konačno stiglo proljeće.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno