Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Gašpar Begonja novi načelnik Krima

Autor: Suzana Bandić

21.04.2010. 22:00
Gašpar Begonja novi načelnik Krima


Gašpar Begonja, koji je posljednjih nekoliko godina obnašao dužnost pomoćnika načelnika Kriminalističke policije u prvoj Policijskoj postaji u Zadru, trebao bi danas tijekom dana biti i službeno imenovan načelnikom Krim policije PU zadarske
Antuna Novoselovića, načelnika Odjela kriminalističke policije u Zadru koji 1. srpnja odlazi u najavljenu prijevremenu mirovinu, na toj će izuzetno važnoj poziciji, kako neslužbeno doznajemo, privremeno zamijeniti 39-godišnji Gašpar Begonja.
Prema istom izvoru, Begonja, koji je posljednjih nekoliko godina obnašao dužnost pomoćnika načelnika Kriminalističke policije u prvoj Policijskoj postaji u Zadru, trebao bi danas tijekom dana biti i službeno imenovan.
Iako je u konkurenciji za vruću fotelju načelnika zadarskog Krima bilo nekoliko kvalitetnih ljudi iz sustava, čini se kako je on „najbolji od najboljih” za tu funkciju.
Naime, kako saznajemo, za njegovo imenovanje ključno je bilo njegovo dosadašnje iskustvo, stručnost i doprinos u realizaciji policijskih poslova.
A prema najavama načelnika Zlatka Sokolara osim ovog mjesta koje je bilo potrebno popuniti, u sljedećih nekoliko dana trebao bi biti imenovan i novi načelnik Odjela javnog reda pri Odjelu policije, kao i načelnik Druge policijske postaje u kojoj privremeno tu dužnost obnaša Mario Tokić. On je, naime, na to mjesto postavljen nakon što je donedavnom načelniku Ivanu Miočiću nepravomoćno utvrđena stegovna odgovornost, jer je pod utjecajem alkohola od 1,03 promila alkohola u krvi službenim vozilom koje je koristio za privatne potrebe, skrivio prometnu nesreću pričinivši na vozilu totalnu štetu.