Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Uskoro uređenje Barakude

Autor: Anamarija Bilan

21.04.2010. 22:00
Uskoro uređenje Barakude


Uskoro bi trebalo započeti uređenje plaže na vrhu Puntamike, odnosno u kompleksu nekadašnje Barakude.
Eduard Duka, zamjenik direktora Obala i lučica, tvrtke koja je odnedavno preuzela uređenje gradskih plaža, rekao je kako će za ovu godinu samo temeljito počistiti plažu Barakuda.
– Za ovu sezonu cilj nam je temeljito i kvalitetno očistiti plažu i objekt nekadašnje Barakude kako bi bila spremna za kupače. Plaža bi najkasnije do 15. lipnja trebala biti čista i uredna, objasnio je Duka. Dodao je da ove godine neće dovoditi infrastrukturu već će to napraviti nakon što bude gotova studija uređenja gradskih plaža. Tek po završetku studije znat će točno što je potrebno urediti i popraviti na kojoj gradskoj plaži te koje objekte i popratne sadržaje će na pojedinoj plaži urediti.
Prošle je godine plaža Barakuda bila pod koncesijom Hotela Borik, koji su i ove godine podnijeli zahtjev za obnovu koncesije, ali još uvijek nisu dobili odgovor.
Uređenjem i čišćenjem ove plaže te popratnog objekta restorana Barakuda Zadrani bi mogli dobiti još jedno mjesto za ugodno kupanje i provođenje slobodnog vremena. Podsjetimo, već dugi niz godina oronuli zidovi bivšeg restorana Barakuda, zatrpani hrpama smeća i natopljeni neugodnim mirisima, narušavaju izgled Puntamike. Ipak, izgleda da će Obale i lučice konačno “dovesti u red” jednu od ljepših gradskih plaža koja će opet moći postati meka za brojne kupače.