Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Najavljeno otvorenje “Višnjika”

21.04.2011. 22:00
Najavljeno otvorenje “Višnjika”


Vrtić, koji se uređuje na Višnjiku, navodno će se otvoriti u rujnu, kada počinje nova 2011./2012. pedagoška godina, a još nije poznato kada će početi rekonstrukcija Dječjeg vrtića “Bokanjac” iako je najavljena za ovu godinu
Iako su gradske vlasti prije više od godinu dana najavile otvaranje novog dječjeg vrtića u zgradi u krugu nekadašnje vojarne “Ante Banine” i proširenje Dječjeg vrtića “Bokanjac” još za prošlogodišnji rujan, ti projekti do danas nisu realizirani. Vrtić koji se uređuje na Višnjiku navodno će se otvoriti u rujnu, kada počinje nova 2011./2012. pedagoška godina, a još nije poznato kada će početi rekonstrukcija Dječjeg vrtića “Bokanjac” iako je najavljena za ovu godinu. Sigurno je jedino da će novu pedagošku godinu “Bokanjac” dočekati s postojećim kapacitetima, dakle do rujna neće biti rekonstruiran.
Adaptaciju prostora u zgradi bivše vojarne na Višnjiku u dječji vrtić izvodi zadarska tvrtka “Ploter”, koja će rekonstruirati i Dječji vrtić “Bokanjac”. Vrtić na Višnjiku stoji 2,14 milijuna kuna, a proširenje “Bokanjca” 2,9 milijuna kuna. Što se tiče vrtića na Višnjiku, uređuje se u prizemlju zgrade, veličine tisuću četvornih metara gdje će biti pet dnevnih boravaka za stotinjak djece. Novi vrtić, koji će administrativno pripadati Dječjem vrtiću “Radost”, bit će na dobroj poziciji zbog blizine većih stambenih naselja. Otvaranjem vrtića osim što će se dobiti mjesta za stotinjak djece, otvorit će se i nova radna mjesta. Naime, za pet dnevnih boravaka trebalo bi zaposliti najmanje deset odgojiteljica, dvije čistačice te jednu servirku. Raspisivanje natječaja za zaposlenike očekuje se u lipnju ili srpnju ove godine.
Što se tiče Dječjeg vrtića “Bokanjac”, taj objekt je nužno proširiti jer su postojeće prostorije pretijesne u odnosu na broj djece koji se godišnje prijavi za upis. Planirana je izgradnja dva nova dnevna boravka kojima će se riješiti problem tzv. jasličke skupine, djece u dobi od prve do treće godine, koja su ujedno i glavni razlog proširenja vrtića.
Olakotna okolnost proširenja “Bokanjca” jest što je parcela na kojoj se vrtić nalazi dovoljno velika za ovakav građevinski zahvat, a da se time ne umanji prostor dvorišta namijenjenog za igru i zabavu djece.