Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

“Radost” i “Sunce” objedinjuju natječaje

21.04.2011. 22:00
“Radost” i “Sunce” objedinjuju natječaje


Počevši od ove godine dječji vrtići kojima je osnivač Grad Zadar, “Radost” i “Sunce”, objedinjuju svoje natječaje u jedan, zbog čega će roditelji od sada slati samo jednu prijavu koja će se odnositi na oba vrtića. Razlozi za objedinjavanje natječaja su ekonomičnost i transparentnost, jer će zajednička lista, koja će se objaviti poslije završetka natječaja, sadržavati sva imena djece iznad i ispod crte primitka, pojasnio je pročelnik Odjela za odgoj i školstvo Joso Nekić istaknuvši da Grad želi biti ekonomičan prema ustanovama i građanima.
– Građani više ne moraju podnositi dvije prijave, jer će od sada zajedničko povjerenstvo pregledavati njihovu prijavu za obje ustanove. Građani tako svoju prijavu mogu ostaviti u onu vrtićku ustanovu koja im je bliža. Također, da bi se postigla najveća moguća transparentnost, bit će objavljena zajednička lista prioriteta koja će se donijeti na temelju Odluke o načinu ostvarivanja prednosti pri upisu djece u dječje vrtiće Grada Zadra. Sukladno slobodnim mjestima crta će se podvući ispod nekog broja i to će biti ta djeca koja su dobila upis u vrtić, pojasnio je Nekić.
S obzirom na to da roditelji u prijavi navode u koji vrtić žele upisati dijete, oni će tamo i biti raspoređeni.
– Vjerujem da će najmanje osamdeset posto njih dobiti željeni objekt. Ako se za jedan objekt javi više djece nego što je raspoloživih mjesta, prednost će imati ono dijete čije je prebivalište bliže tom objektu, dok će se djeci s udaljenijim prebivalištem ponuditi drugi područni objekt, kazao je Nekić, napominjući da Vrtić “Radost” ima dvjesto mjesta više od Vrtića “Sunce” zbog čega se po starom sustavu u praksi moglo dogoditi da se jedno dijete s manje bodova upiše u jedan vrtić, a drugo dijete s više bodova to ne uspije u drugom.
– Ovim načinom to će se eliminirati, zaključio je Nekić, napominjući i to da Zadar s ovakvim načinom rada ide ukorak s drugim gradovima koji imaju istu praksu, poput Rijeke i Pule.