Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Magunja kros i slavlje za Ljubavnika

Autor: Velimir Brkić

21.04.2013. 22:00
Magunja kros i slavlje za Ljubavnika

Foto: Velimir BRKIĆ



Manifestacija se održava u sklopu obilježavanja Dana planeta Zemlje, a organizirali su je Općina Sukošan i Turistička zajednica u suradnji s dobrim ljudima iz kvarta Pitorak i KUD-om Zlatna luka, kazala je Mirjana Veleslavić Nadinić


Oko dvije tisuće Sukošanaca i njihovih gostiju u subotu je nazočilo cjelodnevnom druženju, kroz niz sportsko-rekreativnih, edukativnih i zabavnih sadržaja. Riječ je o otvaranju trim staze u duljini od šest kilometara koja dijelom vodi kroz posljednju oazu makije u Dalmaciji – Tusticu, te pučkoj fešti u povodu 100 godina bunara Novak na P(r)itorku, bunara koji je poznat po nazivu Ljubavnik.
Sve je započelo kros utrkom trim stazom pod nazivom Magunja kros 2013. sa startom kod nekadašnjeg skladišta PZ Sukošanke u Veziljevima. Nastupilo je 80-ak sportaša i rekreativaca.
Prvi je na cilj došao mladi atletičar iz Tomislavgrada, 17-godišnji Karlo Sušilović, juniorski prvak Hrvatske u cestovnom krosu na pet i deset kilometara, s rezultatom 21 minuta i pet sekundi. Nešto više od minute potom kroz ciljnu ravninu je prošao Ivan Pikunić iz Sv. Filip i Jakova, poznatog po maratonu “150 kilometara za 100 godina splitskog Hajduka”. Obojica su članovi Atletskog kluba Avio-karte iz Zagreba za koji trči i hrvatska olimpijka u maratonu Lisa Stublić.
Treći je bio Hrvoje Oljica, mladi nogometaš sukošanske Zlatne luke. U ženskoj konkurenciji najuspješnije su bile Magda Ročak, Patricija Grdović i Monika Serdar. Ante Kaurinović je prvi veteran, a Danica Fantov, rođ. Pašić prva veteranka. Za zdravstvenu sigurnost se brinula mlada liječnica obiteljske medicine dr. Ivana Bator.