Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Puljić ne da suglasnost za podizanje Križnoga puta na Velikom Rujnu!

Autor: Ljiljana Jurjević

21.04.2013. 22:00
Puljić  ne da  suglasnost  za  podizanje  Križnoga  puta  na  Velikom  Rujnu!

Foto: Velimir BRKIĆ



Predložene postaje nisu primjerene ni veličinom niti odabranim materijalom. U dvorištu crkve nije potrebno postaviti postaju Križnoga puta, niti Gospin kip u naravnoj veličini, kao ni mjesto za ispovijedanje, jer će sve to narušiti sadašnji ugođaj, odlučni su u Nadbiskupiji
Nakon što je Višeslav Dokoza uime, kako je rekao, Inicijativnog odbora “Svetište Blažene Djevice Marije – Veliko Rujno” prije nekoliko dana u našem listu najavio gradnju monumentalnog kamenog križa na ulazu u Veliko Rujno, reagirala je Zadarska nadbiskupija, posebno na dio u kojem je Dokoza ustvrdio da za navedeni projekt imaju suglasnost zadarskog nadbiskupa mons. Želimira Puljića, Župnog ureda sv. Juraj Starigrad-Paklenica i župnika don Marinka Jelečevića.
Nadbiskup kaže kako je u Nadbiskupskom ordinarijatu razmotrena njihova zamolba i pregledano idejno rješenje, te da je na temelju plodne  diskusije zaključeno:
– Nije nam poznato tko je  osnovao Inicijativni odbor  “Svetište BDM – Veliko Rujno”. Župa sv. Jurja u Starigradu – Paklenici nadležna  je za ono što Inicijativni odbor stavlja sebi u zadaću. Bez župnika, članova ŽEV-a  i odobrenja od nadležnih tijela u Nadbiskupiji, ne bi se  smjelo ništa raditi na i oko crkvenih objekata, odlučan je stav Zadarske nadbiskupije, koji su u svom odgovoru Inicijativnom odboru iz Starigrada također postavili pitanje je li uopće potrebno dizanje Križnoga puta.
VIŠE U TISKANOM IZDANJU