Pauk služba počistila Poluotok i odvezla na desetke auta

Slika korisnika admin
Luka PERIĆ

Iako su parkirališna mjesta od stare Tehničke preko Muraja pa sve duž prometnice koja okružuje Poluotok, zbog biciklističke utrke Tour of Croatia, trebala biti očišćena dan prije utrke rijetko tko se pravila pridržavao. Cijelo jutro su djelatnici zaduženi za naplatu parkiranja po Poluotoku upozoravali ljude da je parkiranje zabranjeno, ali rijetko tko ih je poslušao. Jedan se makne, drugi se parkira, ne obazirući se na upozorenja. Pred kraj radnog vremena, kako je rekao Zvonimir Višak, zatvorili su promet na Muraju, kako bi prestali pristizati novi automobili i počeli s premještanjem. Pauci su odvozili automobile brže nego ikad.

- Nećemo naplaćivati kazne, samo premještamo automobile na parkiralište na Ravnicama. Istina da nam je to trošak, ali što ćemo kad se ne poštuju pravila, a svi uvjeti za biciklističku utrku moraju biti osigurani, rekao je Višak. Najavljivao je da će do večeri parkirališna mjesta uz trasu utrke biti "očišćena".

Tako da unatoč informiranju putem medija, letaka, čak i telefona, zabranu parkiranja ljudi nisu prihvatili sve dok nisu postavljene bijele trake i dok pauk nije počeo raditi svoje. A onda kad su neki vidjeli pauke kako odvoze automobile, pohitali su ipak odvesti sami svoja prometala.

Zasigurno su, oni što su se oglušili na obavijesti o zabrani parkiranja, a pogotovo oni koji o tome nisu ništa ni čuli, zapitali "Čovječe, gdje mi je auto?!"

No sve informacije su mogli dobiti na pultu pauk-službe, a automobili su im bili smješteni na privremenom improviziranom parkiralištu uz sportsku dvoranu na Ravnicama.

Zatvoren promet

Od 14 do 16 sati danas će za promet biti zatvorene ulice Narodnog lista i Bedema zadarskih pobuna (Muraj) te ulice Božidara Petranovića, Ruđera Boškovića, Kralja Dmitra Zvonimira i Marka Marulića. Ulice Zadarskog mira 1358. i Mihovila Pavlinovića (riva) bit će zatvorene za sav promet od 14 sati do 18 sati.

Ulicama 84. Gardijske bojne Termiti - 4. Gardijske brigade - Ante Starčevića (do raskrižja sa Franka Lisice) promet će biti pušten odmah nakon prolaska sudionika utrke, a na ostalim ulicama (Relja i Poluotok) bit će zatvoren do 16.00 sati.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno