Županijski reformisti rukovodstvo biraju 6. svibnja

Slika korisnika admin
Borko Oguić

Lokalni reformisti zadovoljno trljaju ruke - nakon što su im prešle HNS-ove podružnice u Starigradu, Poličniku i Škabrnji, ovih su dana dobili novo članstvo. Osnovali su podružnice u Gračacu, Ražancu i Ninu, pa sa već razgranatom mrežom ogranaka u većini mjesta duž županije na izbore izlaze 6. svibnja. Toga dana u Zadru očekuju i predsjednika stranke Radimira Čačića, a datum će zbog zauzetosti eventualno pomaknuti za dan, dva, no izbori će se svakako održati u prvom tjednu u svibnju, kaže županijski povjerenik, Borko Oguić.

- Već davno smo ispunili broj podružnica potreban za županijske izbore, potpuno smo spremni i uskoro ćemo dobiti i rukovodstvo Županijskog odbora. Stalno nam stižu novi članovi, dijelom dosad politički neangažirani, ali dobrim dijelom bivši članovi HNS-a. Žao mi je što im se to događa, ali sami su za to krivi. Nikog ne vrbujemo, ne agitiramo ni kod koga, njihovo je članstvo jednostavno u našem programu prepoznalo ono što im najviše odgovara, a što u toj stranci očito više ne mogu ostvariti - kaže Oguić.

Poput ostalih stranaka, počeli su s pripremama za izbore. Obzirom da su nova stranka teško će nešto više postići bez koalicije, stoga smo Oguića pitali tko im je u ovom trenutku najpoželjniji partner.

- Dosad su naše vijećnice u Gradskom vijeću bile u Klubu SDP-a i s njima surađivale, međutim situacija se promijenila nakon što su izbačene iz kluba. Što se tiče suradnje s ostalima, do parlamentarnih izbora moguća je postizborna koalicija, a dotad ćemo u Gradskom vijeću podržavati sve dobre projekte. Nećemo robovati nikakvim stranačkim interesima, nego ćemo dići ruku za sve što procijenimo da je korisno za grad, bez obzira iz koje stranke prijedlog došao. O tome s kim ćemo koalirati znat ćemo više u rujnu kada počne izborna utrka, a dotad ćemo procijeniti tko nam je po programu najbliži - zaključuje Oguić.

Lokalni reformisti već imaju gradsko rukovodstvo koje vodi Damir Mišlov, a nedavno je ojačano dolaskom bivše predsjednice županijskog HNS-a Vesne Sabolić i njenih suradnika. Nakon izbora županijskog rukovodstva, a obzirom na činjenicu da ih se SDP odrekao, vjerojatno će najpoželjniji partner biti vladajućem HDZ-u.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno