Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Čak 500 djece s otoka Paga trčat će za Enu Škoda (8)

21.04.2017. 22:00
Čak 500 djece s otoka Paga trčat će za Enu Škoda (8)


Ena Škoda (8) boluje od rijetke bolesti kostiju, a već je prošla nekoliko operacija dok je njezin liječnik u Beču novu zakazao za listopad ove godine
Nekoliko stotina djece iz osnovnih i srednjih škola otoka Paga trčat će 27. travnja humanitarnu utrku, kako bi sakupili novčana sredstva za liječenje teško bolesne djevojčice Ene Škoda (8), koja boluje od rijetke bolesti kostiju.
Utrka pod nazivom “Djeca trče za Enu Škoda/Kids Run for Ena Škoda” održat će se u mjestu Kolan na Pagu u sklopu projekta “Travanj mjesec zdravog života na otoku Pagu!”, a u organizaciji TZ Kolan i Run Croatia.
– Na ideju o utrci došli smo jer želimo djeci s otoka približiti sport i trčanje te pomoći Eni, a i poruka cijele priče je – vježbanjem do zdravlja! Travanj smo posvetili edukacijama, radionicama, vježbanju, zdravoj prehrani. Briga o zdravlju počinje od malih nogu. Danas je vrlo bitno poticati djecu da se bave fizičkim aktivnostima – poručuju organizatori.
Donacije za humanitarnu akciju prikupljat će se na dan utrke, 27. travnja u kasice Crvenog križa.
– Naša Ena od rođenja se liječila u vodećoj ortopedskoj bolnici na Šalati gdje su joj izvršili sedam operacija, ali sve su bile bez rezultata. Doktori u Hrvatskoj su nam preporučili amputaciju s čime se mi nismo složili te su nam preporučili daljnje liječenje u vodećoj austrijskoj ortopedskoj bolnici ‘Orthopaedisches Spital Speising’. Tamo su Eni izvršene još dvije operacije. Mi redovito obavljamo kontrole u Beču za koje sami snosimo troškove. Na zadnjoj kontroli, koju smo obavili 14. ožujka, rezultati nisu bili zadovoljavajući te je doktor zakazao ponovo operaciju za listopad – ispričali su roditelji male Ene.
Utrka kreće iz centra Kolana kod sirane “Mih” u 9.30 sati.