Gesta se iz Samobora vratila s pregršt nagrada

Slika korisnika valentinam
Uspjeh zadarske plesne udruge
Mentorica i koreografkinjam ujedno i umjetnička voditelja Geste Nena Jurišić autor je svih Gestinih dramskih cjelovečernjih predstava, kao i koreografija
Slavlje nakon nastupa

Plesna udruga Gesta vratila se u subotu iz Samobora sa sjajnim uspjehom svojih Gestica. Osvojile su čak četiri medalje: Production number kadeti Formacije - 2. mjesto, Production number Djeca Formacije - 2. mjesto, Lyrical jazz Kadeti Formacije - 2. mjesto i kao posebna nagrada 1. mjesto za najbolji kostim koji je izradila poznata zadarska kostimografkinja Anita Goreta.

Mentorica i koreografkinjam ujedno i umjetnička voditelja Geste Nena Jurišić autor je svih Gestinih dramskih cjelovečernjih predstava, kao i koreografija.

- Ulomci s kojima smo se natjecali su plesni dijelovi iz naših produkcija koji su na žiri ostavili snažan dojam koji je rezultirao srebrnim sjajem. Iznimno sam zadovoljna rezultatima koje postižemo tijekom posljednjih 17 godina djelovanja i zapravo ove nagrade su veliki poticaj za djecu, ali i vjetar u leđa za mene obzirom da je struka prepoznala kvalitetu i posebnost naših koreografija. Na natjecanju je sudjelovalo 650 plesača i preko 20 ansambala iz Hrvatske i Slovenije. Prije svih nagrada i priznanja koje smo do sada dobili najvrjednije je zajedništvo, prijateljstvo i ljubav prema plesnoj umjetnosti koju godinama njegujemo zajedno sa našim Gesticama, rekla je Nena Jurišić dodavši kako je Gesta mjesto zabave, druženja, pripadanja i zajedništva koji već dugi niz godina prepoznaju roditelji i djeca koja se bave plesnom i izvedbenom umjetnošću.

Bliži se kraj plesne sezone i Gestice vrijedno plešu i rade na nekoliko projekata, a nastupit će tako i sljedeće nedjelje, 29. travnja na Trgu 5 bunara gdje će obilježiti Svjetski dan plesa u 11 sati. Zatim slijedi organizacija velike plesne međunarodne manifestacije festival u sjećanje na pok. Nives Šimatović-Predovan, 19.5.2018. u Kazalištu lutaka na kojem će sudjelovati plesači iz Hrvatske,Bosne i Hercegovine i Makedonije i to preko 280 plesača.

Kruna školske godine završna je produkcija u HNK-u Zadar 11.6.2018 u 19 sati, premijera predstave ODGOJOJ 2 (pubertet uzvraća) uz gostovanja u Šibeniku,Varaždinu,Velikoj Gorici...

Gestice sa svojom teta Nenom uvijek naglašavaju da u životu postoje prečice do radosti,a ples je jedna od njih.

 

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 4.3 (4 glasova)