Prodajom nekretnina Gortana utrženo 10,8 milijuna kuna

Slika korisnika valentinam
Izvješće stečajne upraviteljice
Petenjak je iznijela i podatak da je obustavljena prodaja ukupno šest nekretnina, na koje je razlučno pravo upisala Erste&Steiermarkishe Bank d.d., vrijedne oko osam milijuna kuna
Zvonko KUCELIN
Nekad moćni građevinski div, danas na rasprodaji

Prodajom nekretnina tvrtke Gortan Zadar d.o.o. u stečaju temeljem ovrhe koju je radi naplate dospjelih, a neplaćenih rata kredita pokrenula OTP banka utrženo je 10.776.814,54 kune, a i dalje se prodaje nekoliko poslovnih prostora, garaža i parkirnih mjesta procijenjene vrijednosti od oko 10 milijuna kuna.

Stečajna upraviteljica Iva Petenjak angažirala je sudskog vještaka Zvonka Benjaka radi identifikacije Gortanovih nekretnina na Bilom brigu kako bi se utvrdila točna lokacija poslovnih prostora na kojima razlučno pravo ima Republika Hrvatska, odnosno Porezna uprava, budući da taj podatak nije dostupan iz postojećeg eleborata o etažiranju.

U izvješću stečajne upraviteljice dostavljenom Trgovačkom sudu u Zadru o tijeku stečajnog postupka stoji i kako je izvršeno usklađivanje komunalne naknade s Gradom Zadrom, usklađivanje stanja vodomjera s Vodovodom Zadar te da je zatraženo izvlaštenje za 13 vodomjera. Nadalje, stečajna upraviteljica odradila je i poslove oko usklađivanja pričuve za 225 nekretnina s upraviteljima zgrada, izvršila je i primopredaju 62 nekretnine kupcima kao i prodanih pokretnina, te promjenu podataka za prodane nekretnine vezane uz obveze plaćanja pričuve, vode, komunalne i vodne naknade. Petenjak je iznijela i podatak da je obustavljena prodaja ukupno šest nekretnina na koje je razlučno pravo upisala Erste&Steiermarkishe Bank d.d. vrijedne oko osam milijuna kuna, a najvrijedniji među njima je 2,7 vrijedan poslovni prostor površine 406,63 metra četvorna. Najvrijednija nekretnina na koju razlučno pravo ima OTP banka procijenjena je na 2,1 milijun kuna, a radi se o zemljištu.

BMW prodan za 76,6 tisuća kuna

Što se tiče pokretnina - uredskog namještaja i opreme, postrojenja za proizvodnju betona, ostataka kranske dizalice i automobila BMW, stečajna upraviteljica izvijestila je kako je radi prodaje održano pet dražbi. Za informatičku opremu pristigla je ponuda od pet tisuća kuna, a za ostatak kranske dizalice 13,2 tisuće kuna i te su ponude prihvaćene. Za kupnju BMW-a javilo se deset kupaca, a prodan je za iznos od 76,6 tisuća kuna, a postrojenje za proizvodnju betona prodano je za 29 tisuća kuna. Ukupno je, na tih pet dražbi uprihođeno oko 110 tisuća kuna. Za 23 nekretnine, u naravi stanove u TIZ-ovim zgradama, pravo uknjižbe dobili su vlasnici koji su ih i kupili te u njima većinom već stanuju godinama.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 4 (1 glasova)