Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Oprošteno preko 800 tisuća kuna

Autor: Ivana Burica

21.05.2009. 22:00
Oprošteno preko 800 tisuća kuna

Foto: Filip BRALA



Iako je riječ o gotovo milijun kuna duga, župan Stipe Zrilić je istaknuo da odluka o otpisu dijela potraživanja neće imati efekt na smanjenje Županijskog proračuna


Zadarska županija će, odlučeno je na posljednjoj sjednici Županijskog poglavarstva, otpisati dug ukupnog iznosa 801.965,80 kuna, iznos kojega su trebali platiti vlasnici brodica i jahti upisani u očevidnik brodica, odnosno jahti.
Riječ je o dugu evidentiranom u poslovnim knjigama do 31. prosinca 2003. godine za koji se ne može utvrditi obveznik plaćanja.
Kako je istaknuto na sjednici Poglavarstva, Županija je poslovne knjige Lučke kapetanije preuzela 31. prosinca 2003. godine, a u njima nije bilo evidencije o dužnicima. Od 1. siječnja 2004. godine formirana je nova baza registriranih vlasnika brodica koja prije nije bila ustrojena zbog neažurnosti Lučke kapetanije na području Zadarske županije.
Od 2004. godine se očevidnici brodica i jahti uredno se vode te se sva potraživanja pravovremeno naplaćuju.
Iako je riječ o gotovo milijun kuna duga, župan Stipe Zrilić na spomenutoj sjednici Poglavarstva Zadarske županije je istaknuo da odluka o otpisu dijela potraživanja po osnovi naknade za uporabu pomorskog dobra koju plaćaju vlasnici brodica i jahti upisanih u očevidnik brodica, odnosno jahti, neće imati efekt na smanjenje Županijskog proračuna.