Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Radovi za veću sigurnost u prometu

Autor: Jurica Predovan

21.05.2009. 22:00
Radovi za veću sigurnost u prometu

Foto: Jurica PREDOVAN



Kako ističe načelnica Općine Vrsi Sandra Vukić, nastavilo se s radovima kako bi svi suduionici u prometu bili još sigurniji te kako bi se adekvatno riješilo pitanje oborinskih voda, a u konačnici će za taj projekt biti izdvojeno oko 1,2 milijuna kuna


Prije nekoliko dana djelatnici Županijskih cesta započeli su radove na rekonstrukciji ceste u samom centru Poljica nedaleko od crkve, a radi se o radovima na proširenju kolnika i izradi nogostupa.
Zajedno u suradnji sa Županijskom upravom za ceste i Cestama zadarske županije do sad je izvršena rekonstrukcija zavoja i samim time je otklonjen prvi veliki problem, a izgradilo se oko 300 metara ceste s nogostupom i ogradnim zidovima te je poboljšana sigurnost svig sudionika u prometu.
U razgovoru sa Šimom Klancem, poslovođom u Cestama zadarske županije doznali smo kako se trenutačno radi na izvođenju radova u dužini od 500 metara, u kojima će također biti obuhvaćena izrada dvaju ugibališta za autobus. Postavit će se novi asvaltni sloj širine šest metara, kao i nogostup koji će doprinjeti sigurnosti pješaka.
Kako ističe načelnica Općine Vrsi Sandra Vukić, nastavilo se s radovima kako bi svi suduionici u prometu bili još sigurniji te kako bi se adekvatno riješilo pitanje oborinskih voda. Također je naglasila kako će u konačnici za ovaj projekt biti izdvojeno oko 1,2 milijuna kuna.
– Velike napore uložili smo kako bi bila izvršena rekonstrukcija najopasnije okuke. Nadamo se da će se poboljšati sigurnost svih sudionika u prometu, a prvenstveno školske djece koja svakodnevno prelaze spomenutu dionicu. U budućnosti planiramo izgraditi nogostup kroz cijelo mjesto, rekla je Vukić.