Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Sajam poljoprivredne mehanizacije

Autor: Jelica Farkaš

21.05.2009. 22:00
Sajam poljoprivredne mehanizacije


Ovogodišnji sajam poljoprivredne mehanizacije i opreme je izložbenog i prodajnog karaktera, a održat će se od 5. – 7. lipnja. Valja reći da se sajmeno – izložbeni prostor nalazi na prostoru kampa Sveti Dominik


Grad Biograd bit će domaćin drugog po redu Sajma poljoprivredne mehanizacije i opreme za Dalmaciju. Ovaj sajam održan je prošle godine prvi put i na njemu je sudjelovalo preko 20 izlagača.
– Bila je to uspješna manifestacija te se nadamo da će ova biti još uspješnija, kazao nam je inž. Miroslav Andrić, voditelj biogradske ispostave HZPSS.
Organizator sajma je Grad Biograd dok su suorganizatori Ministarstvo poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja, Hrvatski zavod za poljoprivrednu savjetodavnu službu i Zadarska županija. Ovogodišnji sajam poljoprivredne mehanizacije i opreme je izložbenog i prodajnog karaktera, a održat će se od 5. – 7. lipnja. Valja reći da se sajmeno – izložbeni prostor nalazi na prostoru kampa Sveti Dominik koji je smješten uz glavnu magistralnu prometnicu Zadar – Split na ulazu u grad Biograd, a udaljen je svega 15-ak kilometara od izlaza s magistralne ceste A1. Kao takav ovaj prostor je idealan za održavanje takvih manifestacija, s većim brojem izlagača ali i većim izložbenim eksponatima kakvi su primjerice poljoprivredni strojevi, kazao je Andrić dodajući kako je ovaj sajam prilika da se na jednom mjestu u centru Dalmacije prezentiraju novi strojevi, tehnologije i ideje u poljoprivredi vezano za obradu tla, sisteme za natapanje, zaštićene prostore.
Na sajam se pozivaju svi poljoprivrednici i gospodarstvenici Zadarske županije, ali i oni iz susjednih Županija kao i ostali zainteresirani.
– Posjetom ovoj manifestaciji pruža im se mogućnost da se upoznaju s najnovijim dostignućima u poljoprivredi, ostvare poslovne kontakte i podrže održavanje sajma poljoprivredne mehanizacije i opreme u gradu Biogradu kako bi on postao prepoznatljiva manifestacija toga tipa, zaključio je Andrić.