Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Ljubiša Tintor kandidat za zamjenika načelnika Općine Polača

Autor: Nives Rogoznica

21.05.2010. 22:00
Ljubiša Tintor kandidat za zamjenika načelnika Općine Polača


Ljubiša Tintor bit će kandidat SDSS-a za zamjenika načelnika Općine Polača na dopunskim izborima koji se održavaju 13. lipnja. Potvrdio je to predsjednik ŽO SDSS-a Zadarske županije Goran Đekić. Tintor je potpredsjednik Općinske organizacije SDSS-a u Polači i bio je kandidat na listi za Općinsko vijeće na redovnim izborima.
DPS bi odluku o kandidatima za sve dužnosti, koje će se birati na dopunskim izborima trebao donijeti danas, a Županijsko izborno povjerenstvo kandidature prima do subote 22. svibnja u ponoć.
U Polači se neće održati dopunski izbori za još jednog vijećnika pripadnika srpske nacionalne manjine, niti će doći do kooptiranja vijećnika. U tablici Ministarstva uprave, koja je prije više mjeseci bila proslijeđena svim predstavničkim tijelima u kojima pravo na zastupljenost manjina nije bilo realizirano na redovnim izborima, stajalo je kako vijećnika iz redova srpske manjine treba u polačkom Općinskom vijeću biti dvoje, no u konačnici je smanjenje ukupnog broja vijećnika u Općinskom vijeću s jedanaest na devet rezultiralo time da se zastupljenost srpske manjine ostvaruje s jednim izabranim vijećnikom.