Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Martine na glazbeno-vatrenom “krštenju”!

Autor: Krešimir Bukvić

21.05.2010. 22:00
Martine na glazbeno-vatrenom “krštenju”!


Martine se glazbom počela baviti prije dvadesetak godina u Parizu gdje je svojedobno živjela i pod umjetničkim imenom Eve Adams nastupala po pariškim dance klubovima
Javnosti najpoznatija kao bivša sudionica posljednjeg “Big brother” showa, Martine Thomas, posljednjih se nekoliko mjeseci intenzivno bavi glazbom, nastojeći ponovo oživjeti davno prekinutu glazbenu karijeru. Martine se glazbom počela baviti prije dvadesetak godina u Parizu gdje je svojedobno živjela i pod umjetničkim imenom Eve Adams nastupala po pariškim dance klubovima. Nakon Pariza, glazbom se bavila i u rodnom New Yorku, najprije kao prateći vokal, a onda i s vlastitim bendom “Pleasure swell”. Doselivši se nakon udaje u Zadar, ostavlja glazbenu karijeru, no svojoj najvećoj ljubavi, kako to zna reći za pjevanje, vraća se prije nešto manje od godinu dana posredstvom zadarskog dogradonačelnika Dražen Grgurovića. On se, naime, već godinama bavi skladanjem, pa je, čuvši Martine kao pjeva, zaključio da bi bila izvrsna interpretatorica njegovih pjesama. Suradnja započeta prošle jeseni rezultira s dva singla “Ti dobro znaš” i “Ako ovo nije ljubav”, a u pripremi su još tri pjesme.
Sve će te pjesme Zadrani i njihovi gosti moći ćuti ove subote od 21 sat u caffe galeriji Đina gdje će Martine imati svoje veliko zadarsko glazbeno “krštenje”. Uz spomenute pjesme Martine će pjevati i brojne druge jazz, pop i rock standarde omiljenih joj glazbenika poput Sade, Bill Withersa, Billy Holiday, Beatlesa, Stinga, Grace Jones i drugih.
-Drago mi je da se zadarskoj publici mogu predstaviti uživo upravo u caffe galeriji Đina. To je jedno od meni najdražih mjesta za izlazak u gradu, te se nisam puno dvoumila kada mi je vlasnica Renata predložila nastup. Na gitari će me pratiti gitarist Emil Šprljan iz benda Differo s kojim uskoro počinjem ozbiljnije nastupati, naglašava Martine.