Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Za čast “otpisanih”

Autor: Andrija Prović

21.05.2010. 22:00
Za čast “otpisanih”

Foto: Ivan JAMIČIĆ



Rukometaši Zadar Slada stigli su na kraj ovosezonskog puta. U posljednjem, 26. kolu, večeras (19.30) će se ogledati s pretposljednjom Slatinom. Dvoboj „otpisanih” u prvom se redu igra za prestiž, a u slučaju čuda u Puli, možda i za ulazak gostujućih u Premijer ligu. Naime, Zadranima uz dva nova boda treba i pobjeda Županje u utakmici s Arenom. Budući bi takav rasplet uistinu bio veliko iznenađenje, izvjesnije je da će se igrati samo za „obraz”, no nikad se ne zna… Isto tako, vrijedilo bi im i slavlje Preloga u Velikoj Gorici, ali taj obrat pomalo spada u sferu fantastike. Što se Slatine tiče, ona je siguran novi niželigaš te u ovoj utakmici zaista nema što izgubiti.
– Još smo uvijek pod dojmom prošlotjedne utakmice s Arenom, međutim, moramo okrenuti novu stranicu. U Slatinu idemo maksimalno ozbiljno odraditi posljednje kolo. Trebamo uzeti bodove, a onda se nadati pozitivnom ishodu u Puli – naglašava Roko Paleka, trener Zadar Slada.
Objektivno, Zadar je kudikamo kvalitetnija momčad od Podravaca. Dokaz je i njihov posljednji susret kada su u 13. kolu unatoč ne baš sjajnoj izvedbi ispratili Podravce s devet golova razlike (38:29). Zato, izbace li Arenu iz glava, Zadrani imaju velike šanse za upisati 19. ovosezonsku pobjedu.
– Slatina je ove sezone često gubila na svom terenu, međutim, bila bi blizu pobjedi. To govori da ih ne smijemo i nećemo podcijeniti. Iako su naše šanse za Premijer ligu umanjene, motiva imamo i trebamo se nadati sve do posljednjeg trenutka. Uz naš maksimalan angažman vjerujem da ćemo potvrditi da smo kvalitetnija momčad – podvukao je Paleka.
Strateg „plavih” u Slatini neće moći računati na Šimu Humbolta i Damira Samaržiju koji zbog problema sa zglobom, odnosno privatnih obveza neće nastupiti, dok je zbog respiratornih problema upitan i Ivan Vučković.
Ostvare li Gorica i Arena ulazak u viši rang, bodovi i potvrda trećeg mjesta Sladu neće kompenzirati izgubljene ovosezonske nade, međutim, na kraju balade mogu im poslužiti barem za jalovu utjehu.
Raspored 26. kola: Slatina – Zadar Slad (19.30), Arena – Županja, Gorica – Prelog, Đakovo – Umag, Trilj PV – Solin, Ivančica Ivanec – Crikvenica. Senj Wallenborn – Kaštela Adriachem 29:29 (odigrano 20. svibnja).