Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Analiza: Što je obilježilo sezonu KK Zadra?

21.05.2012. 22:00
Analiza: Što je obilježilo sezonu KK Zadra?


NAJKORISNIJI IGRAČ
Uvjerljivo Ive Ivanov. Prošle je sezone to bio Marko Car, dok je aktualni kapetan bio u rubrici najborbeniji, gdje bez dvojbe ide i ove sezone. Po igri, statistici i ulozi u momčadi, ovo mu je bila najzrelija sezona u karijeri. Brojke kažu da je u 39 utakmica imao prosječnu valorizaciju 16,7, što je mnogo više od svih ostalih suigrača. Što je još i važnije, jedini je imao konstantan učinak na gotovo svakoj utakmici, dok su ostali poprilično oscilirali.
Najveću valorizaciju imao je na utakmici devetog kola Lige za prvaka protiv Splita na Višnjiku, 35, što je zavrijedio ubacivši 21 poen, uz osam skokova i šest asistencija. Zaslužni je dobitnik trofeja Zadarskog lista “Frane Vukić” za sezonu 2011./12.
NAJBOLJI STRIJELAC I ASISTENT
Goran Vrbanc je u 33 prvenstvene utakmice zabio ukupno 479 poena, što je u prosjeku 14,5 po susretu. Već s tom brojkom je najbolji strijelac momčadi, a prosjek mu podiže ona luda utakmica u četvrtfinalu Kupa Krešimira Ćosića protiv Cibone. Tih 44 poena, okrunjenih pobjedom i plasmanom na završni turnir, riječki šuter pamtit će cijeli život, kao i svi oni koji su svjedočili tom pothvatu.
Najviše asistencija tijekom sezone udijelio je Uroš Zadnik, 64 u 36 prvenstvenih utakmica, što je svega 1,8 po susretu. Ante Delaš je na prosjeku 1,5, Goran Vrbanc 1,4… Od igrača koji su se kasnije priključili, DeWayne Reed je u 15 utakmica udijelio 37 asistencija (2,5 po susretu). Ove neuvjerljive brojke samo potvrđuju probleme koje je Zadar imao u organizaciji igre.
NAJBOLJI SKAKAČ
Ive Ivanov je u 36 prvenstvenih utakmica sakupio 270 skokova (145 u obrani, 125 u napadu), što je 7,5 po susretu. Franko Kaštropil je bio na prosjeku 5,4, a Abdullahi Kuso u 12 utakmica Lige za prvaka i dvije polufinalne 5,6. Njegov je i ovosezonski rekord, 18 skokova u utakmici odluke protiv Zagreba u Trnskom. Od bekova je najviše skokova uhvatio Ante Delaš (3,3) i to je segment u kojemu su Zadrani dominirali na gotovo svim utakmicama.
NAJPRECIZNIJI
Preciznost nije nešto s čim se zadarski košarkaši ove sezone mogu pohvaliti. Slobodna bacanja je najbolje izvodio Ante Delaš (91%), ali je većina ostalih igrača u tom segmentu podbacila. Nerijetko je Zadar promašivao preko deset penala na utakmici, što je definitivno previše. Iza linije 6,75 je najprecizniji bio Karlo Vragović (42%). Najveći postotak ubačaja za dva poena očekivano su imali centri, ali da bi se bolje dočarao taj segment trebalo bi nekako izvući i statistiku promašenih zicera, koja sasvim sigurno nije lijepa.
VIŠE U TISKANOM IZDANJU ZADARSKOG LISTA