Nakić: Bolnica nema višak zaposlenika

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
darionakic_2
Vedran SITNICA
Žao mi je što ministar Ostojić nije našao vremena za posjet Općoj bolnici Zadar - dr. Dario Nakić

Iako je tijekom dvodnevnog boravka u Zadarskoj županiji posjetio Specijalnu bolnicu za ortopediju u Biogradu i gostovao na SDP-ovoj tribini "Perspektiva hrvatskog zdravstva" u Gradskoj knjižnici u Arbanasima, za zadarsku Opću bolnicu, ministar zdravstva Rajko Ostojić nije imao vremena.

Zašto ministar Ostojić nije posjetio Opću bolnicu Zadar pitanje je koje se logično nameće jer je u Biogradu navodno bio da bi prikupio informacije o bolnici na licu mjesta. No, Ostojić nije propustio priliku da komentira negativno poslovanje zadarske Opće bolnice, smatrajući da bi trebala biti u plusu jer ima dostatan proračun. Zadarsku bolnicu, prema Ostojiću, opterećuju zaposlenici, kojih je navodno previše. Naime, Ostojić kaže da zadarska Opća bolnica ima veći broj djelatnika po krevetu u odnosu na druge bolnice. Iz tog razloga Ostojić, Zadarskoj županiji, koja je osnivač zadarske Opće bolnice, predlaže da razmisli o racionalizaciji kadra u odnosu na raspoloživi novčani limit.

Dr. Dario Nakić, ravnatelj Opće bolnice Zadar, komentirajući posjet i izjave Rajka Ostojića, ističe da je pravo pitanje zašto Ostojić nije posjetio zadarsku bolnicu. Dr. Nakić kaže da je on otvoren za razgovor s ministrom Ostojićem i da mu je žao što nije posjetio Opću bolnicu Zadar. Ostojićeve izjave o prevelikom broju zaposlenih, dr. Nakić je nazvao paušalnima.

- Žao mi je što ministar Ostojić nije našao vremena za posjet Općoj bolnici Zadar. Mi smo otvoreni za razgovor, no nitko s nama nije kontaktirao vezano za njegov boravak u Zadru. Činjenica je da problemi postoje, na licu mjesta smo možda mogli pronaći rješenje za neke stvari, kaže dr. Nakić, koji očekuje da će ministar Ostojić uskoro ipak naći vremena za zadarsku Opću bolnicu.

Što se tiče Ostojićeve izjave da zadarska Opća bolnica ima višak zaposlenik, dr. Nakić se nikako ne slaže s ministrom. U zadarskoj bolnici, kako tvrdi dr. Nakić, nema viška zaposlenih, dapače.

- Nema govora o višku zaposlenih u zadarskoj bolnici. Takve izjave su paušalne. Tražimo jasne kriterije, jasna pravila o broju zaposlenih u bolnici, koja će biti donesena ovisno o broju kreveta, težini posla... Pravila i kriteriji trebaju biti za sve jednaki, bez iznimaka, kaže dr. Nakić, dodajući da se ministar mogao uvjeriti kako stvari funkcioniraju u zadarskoj Općoj bolnici, samo da je našao vremena za posjet.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno