Utorak, 16. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

23 C°

Hajduk osvojio kup

Autor: Hina (H)

21.05.2013. 22:00
Hajduk osvojio kup

Foto: PIXSELL



Nogometaši Hajduka po šesti put su pobjednici hrvatskog nogometnog Kupa. Hajduk je u uzvratnom dvoboj finala na stadionu Maksimir pred 10.000 gledatelja odigrao 3:3 protiv Lokomotive, a kako je u Splitu pobijedio 2:1, slavio je ukupnim rezultatom 5:4.
Hajduk i Lokomotiva odigrali su sjajnu utakmicu, jednu od najljepših ove sezone. Gledatelji su vidjeli čak šest golova i još niz prilika na obje strane. Na kraju je više razloga za zadovoljstvo imao Hajduk koji je tijekom utakmice vodio 2:1 i 3:2.
Domaćin je sjajno otvorio utakmicu i već u sedmoj minuti je poveo golom Maria Šituma. Hajduk je u nastavku susreta imao dvije sjajne prilike, no Dominik Picak je oba puta odlično reagirao. Međutim, sve dobro što je učinila u prvom poluvremenu ‘jedinica’ Lokomotive je uprskala u 45. minuti primivši pogodak iz slobodnog udarca. Strijelac je bio Ivan Vuković. Potpuni preokret dogodio se u 50. minuti kada je Tino Sven Sušić doveo Hajduk u vodstvo. Golijada se nastavila u 70. minuti kada je Andrej Kramiarić izjednačio i vratio nadu domaćinu, no svega tri minute kasnije Danijel Stojanović je ponovo doveo goste u vodstvo. Konačnih 3:3 postavio je Karlo Bručić u sudačkoj nadoknadi utakmice.
Bila su potrebna tek tri tjedna na klupi Hajduka da Igor Tudor osvoji prvi trenerski trofej u splitskom klubu. Nakon dvije sjajne finalne utakmice Kupa Hajduk je bio bolji od Lokomotive (3:3, 2:1) osvojivši prvi trofej u posljednje tri sezone.
“Nisam ja bitan, već Hajduk. Sretan sam zbog osvojenog kupa. Dečkima odajem sve priznanje. Odigrali smo herojski. Osvojili smo trofej u sezoni koja je bila turbulentna, zbog toga je slast pobjede još veća,” kazao je strateg splitskog kluba nakon uzvratne utakmice finale kupa, jedne od najljepših utakmica ove sezone koja je završila 3:3.
“Gubili smo u obje utakmice i okrenuli rezultat. To pokazuje kvalitetu i karakter ove momčadi. Bili smo bolji i zasluženo smo pobijedili,” smatra Tudor.
Njegov kolega na suparničkoj strani Tomislav Ivković čestitao je Hajduku na pobjedi istaknuvši kako je ‘večeras pobijedio nogomet’.
“Bila je to odlična utakmica. Mi smo odigrali vrlo dobro, imali smo i peha. Primili smo gol u zadnjim trenucima prvog poluvremena. Čestitam igračima na volji, zalaganju i htijenju,” kazao je Ivković.
Hajduku je ovo šesti Kup nakon što je slavio 1993, 1995, 2000, 2003 i 2010. Rekord po broju naslova pobjednika Kupa i dalje je Dinamo sa 12 titula.