Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Hoće li ispod mosta stati četverotračna cesta?

Autor: Anamarija Bilan

21.05.2013. 22:00
Hoće li ispod mosta stati četverotračna cesta?

Foto: Vedran SITNICA



Nakon napisa o tome kako novi most, koji bi trebao spajati Polikliniku i Bolnicu, u skorije vrijeme neće spajati ništa javio nam se arhitekt Igor Pedišić, autor DPU Jazine, koji tvrdi da most nije usklađen s DPU-om i postavlja pitanje, kako je zgrada poliklinike dobila građevinsku dozvolu, ukoliko projekt mosta nije u skladu s DPU-om?!
Naime, potaknut člancima koje smo objavljivali javio nam se arhitekt Igor Pedišić i rekao da »ima profesionalnu obvezu napomenuti sljedeći podatak; spojni most se konceptualno gradi u skladu s mojom Studijom prostornih mogućnosti razvoja Opće bolnice i kao takav se istovremeno nalazi u zoni obuhvata DPU-a Jazine čiji sam ja autor«.
 – Ono što sam vidio na gradilištu spojnog mosta je činjenica da su stupovi nosači spojnog mosta pozicionirani suprotno mojim prijedlozima, a da stvar bude još gora jedan od stupova je izveden posred pločnika koji u DPU Jazine ima svoju novu trasu. Naime, po planu postojeći zid bolnice pomaknuo bi se metar od ulice, čime bi se taj pločnik proširio. Još gora je činjenica da je ovakvom izvedbom stupa dodatno sužen inače preuski postojeći pločnik. Ne postoji niti jedan projektantski razlog za ovakvom izvedbom stupa!(?), istaknuo je Pedišić.
O ovom problemu razgovarali smo i s Vlatkom Paškovićem, glavnim inženjerom gradilišta koji je istaknuo da je građevinska dozvola dobivena na temelju važećeg DPU-a te da je cijeli projekt izgrađen sukladno njemu.
– Po DPU-u ta će cesta biti četverotračna i ucrtana je u našem projektu mosta i poliklinike. Cijeli projekt je napravljen sukladno važećem DPU-u na temelju čega smo i dobili građevinsku dozvolu, rekao je Pašković. Dodao je da je stup, odnosno nosač mosta trenutačno suzio postojeći pločnik, ali da će se u budućnosti mijenjati trasa postojeće ceste, koja će tada biti četverotračna i da nosač mosta tada neće smetati pločniku.