Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Htjeli biti korektni prema SDP-u

Autor: Ljiljana Jurjević

21.05.2013. 22:00
Htjeli biti korektni prema SDP-u

Foto: Zvonko KUCELIN



Čestitam izbornim pobjednicima, a onima koji ulaze u drugi krug želim korektnu kampanju, da ta kampanja bude transparentnija i žešća od prethodne, kako bi birači imali jasniju viziju komu dati svoj glas, kazala je jučer predsjednica ŽO HNS-a Vesna Sabolić na konferenciji za novinare, sazvanoj u povodu objave rezultata lokalnih izbora.
Rezultatima HNS-a na proteklim izborima u Zadarskoj županiji gdje su išli samostalno, su zadovoljni, kazala je Sabolić, a posebno rezultatima svoga kandidata za župana Vladimira Čačića koji je osvojio sedam tisuća glasova.
– Nismo zadovoljni time što nismo ušli u Županijsku skupštinu, ali to smo i očekivali. U zadnji trenutak odlučili smo izići samostalno, bez koalicijskog partnera SDP-a. Kampanju za župana nismo ni vodili jer smo htjeli biti korektni prema našem koalicijskom partneru na gradskoj razini SDP-u, i nismo htjeli zbunjivati birače, kazala je Sabolić, pohvalivši se podatkom da je HNS u svim općinama i gradovima postigao značajan rezultat, odnosno povećanje od 50% osvojenih mandata u vijećima.
Nakon 26 godina prvi čovjek Općine Tkon nije više HNS-ov Danijel Katičin. Tkonjani su povjerenje ovaj put dali neovisnom Goranu Mušćetu. Vesna Sabolić kaže kako je to za nju bilo veliko iznenađenje, ali kako je sam Katičin prije izbora procijenio da ima male šanse.
– Očito je došlo do zasićenja. Žao nam je jer je Danijel izvrstan čovjek. Bio nam je u kombinaciji i kao kandidat za gradonačelnika Biograda. Imali smo s njim velike planove, žao nam je, ali vjerujem da će biti na usluzi novom načelniku, kako bi se završili projekti koji su započeti u toj općini, kazala je Sabolić.