Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Ivan će na aerodromu vozati kufere, a Duje peći pizze!

Autor: Ljiljana Jurjević

21.05.2013. 22:00
Ivan će na aerodromu vozati kufere, a Duje peći pizze!

Foto: Zvonko KUCELIN



Ivan Marđetko i Duje Jurica maturanti su zadarske Pomorske škole. “Izmanitali” su se na ludijadi, ali već od ponedjeljka ovi mladići počinju ozbiljno misliti na posao. Oni će, naime, ovo ljeto, uostalom kao i prošlo, provesti radno.
Naime, Pomorska škola Zadar već 15 godina provodi aktivnosti na posredovanju u zapošljavanju srednjoškolske mladeži u Zadarskoj županiji.
U tom vremenskom razdoblju, priliku da zarade i pomognu kućnom proračunu imalo je desetak tisuća srednjoškolaca.
– Prošlo ljeto radio sam u Maraski, bio sam u polju, brao maraške. To se više ne radi ručno, nego na struju pa nije bilo naporno, ali vruće je bilo brate…govori nam Ivan koji je, kaže, sve što je zaradio, potrošio na ekskurziju, nešto malo na odjeću i naravno za izlaske.
Ove pak godine Ivan ide, ni više ni manje, nego u Zračnu luku. Što će raditi u Zemuniku, pitamo ga, da neće mijenjati stjuardese na bolovanju?
– Neeee, vozat ću kufere, brzo će Ivan.
Duje Jurica prošlo ljeto radio je u jednom fast-foodu u zadarskoj Varoši, a tamo će, kaže i ove godine. Svidjelo se Duji peći pizze, slagati sendviče, posluživati goste.
– Šef je odličan i nadam se da će me opet primiti ovo ljeto, kaže Duje koji nakon radnog ljeta odlazi u Zagreb na američki studij Visoke škole za menadžment i tehnologiju. Ambiciozni dečki, nema što, a pri tom još i vrijedni.
– Svaka majka bi nas za zetove poželila, uglas su se našalila njih dvojica.