Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Renata: Najviše je izgubio HDZ

Autor: Siniša Klarica

21.05.2013. 22:00
Renata: Najviše je izgubio HDZ

Foto: Zvonko KUCELIN



Predsjednica županijskog SDP-a i kandidatkinja za zadarsku županicu Renata Sabljar Dračevac zadovoljna je rezultatima koje je postigla njena stranka na prošlim lokalnim izborima za županijsku skupštinu. Po prvoj županijskoj esdepeovki, SDP je jedina stranka koja je zadržala isti broj vijećnika kao u prošlom sazivu županijske skupštine.
– Nakon prospavane noći naše analize pokazuju da su građani na ovim izborima iskazali želju za promjenama i mijenjanju postojećeg stanja. Što se tiče SDP-ovih rezultata, mogu reći da se rad u konačnici isplatio, iako imamo samo jednog pobjednika, Zorana Morovića u Salima, u drugi krug idu naši kandidati i kandidati naše koalicije u Benkovcu, Pagu, Obrovcu, Viru, Gračacu i Kalima, rekla je Renata Sabljar Dračevac.
Renata Sabljar Dračevac čestitala je Akciji mladih i listi Rena Sinovčića na prvom ulazu u županijsku skupštinu, konstatirajući da je najviše mjesta u županijskoj skupštini izgubio HDZ. Na pitanje kakvi su joj izgledi u drugom krugu glasovanja za župana, Renata Sabljar Dračevac je rekla.
– Županu Zrilić nedostajalo je svega 35 glasova u prvom krugu, ali svejedno mora ponovno u utrku. Postoji trend neizlaska birača na izbore, a na nama je da to promijenimo. U utrku ulazimo u punoj spremi, pa ili ćemo mi čestitati pobjedniku ili će on čestitati nama, rekla je na kraju Renata Sabljar Dračevac.