Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Za sada je bod protiv Splita imperativ

Autor: Drago Bajković

21.05.2013. 22:00
Za sada je bod protiv Splita imperativ

Foto: Zvonko KUCELIN



Sve se zna, a ništa se ne zna. To je otprilike sažetak svih događanja u hrvatskom nogometu. I to je žalosno. Da se u tjednu prije posljednjeg kola ne zna koliko će klubova ispasti u Drugu ligu pravi je nonsens, međutim, i hrvatska zbilja.
U ovome trenutku licencije za Prvu ligu još uvijek nisu dobili Zadar, Cibalia i Hrvatski dragovoljac. Najave govore da će sva tri kluba dobiti licenciju što bi automatski značilo da tri trenutačna prvoligaša sljedeće sezone sele u niži rang. Značilo bi to da Zadar mora osvojiti bod u nedjeljnom srazu sa Splitom, ako želi biti potpuno siguran u ostanak. Sve se mijenja ako Dragovoljac ne dobije licenciju, jer u tom slučaju Zadar bi već sada bio siguran prvoligaš za sezonu 2013./14.
Međurim, sada »crvenima« iz Parka mladeži bod nije dovoljan za europski uzlet. Direktni Zadrovi konkurenti u borbi za očuvanje prvoligaškog statusa papirnati su favoriti, Inter kao domaćin Slaven Belupu, pa čak i Cibalia na gostovanju kod Osijeka. Naglašavamo, papirnati, i to isključivo po motivu.
I tu ćemo stati sa svim mogućim kalkulacijama, trokutima i motivima. Nerijetko je Hitchcock režirao završnice hrvatskog prvenstva. U svakom slučaju zadnjih deset minuta utakmica 33. kola Hrvatskog nogometnog prvenstva koje sve započinju u 18 sati bit će jako interesantno. Po svemu sudeći i s primjesama komedije, nerijetko i tragedije.