Okoliš Smiljevca košta 2,3 milijuna kuna pa je na čekanju

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
Siniša KLARICA

Iako je za kraj prošlog mjeseca najavljen početak radova na uređenju okoliša zgrada POS-a na Smiljevcu, te iako su bageri već prispjeli na gradilište, po svemu sudeći radovi će se odgoditi do jeseni. Takvu mogućnost iz gradskog Odjela za graditeljstvo već su najavljivali i to pod isprikom tursitičke sezone, ljetnih vrućina i nesnosne prašine koja smeta stanarima okolnih zgrada. Usput budi rečeno, planirani građevinski zahvat je izvan zona u kojima je ljeti zabranjena gradnja. Doduše, iskustvo s ljetnom prašinom bilo je poznato još za vrijeme gradnje kolektora u Ulici Petra Skoka, ali je ovog puta ključni razlog, nedostatak novca. To nam je potvrđeno nakon nedavnog kolegija gradonačelnika Zadra.

Podsjetimo se, stanari braniteljske zgrade i zgrade POS-a čekaju uređenje zemljišta od 2003. Procijenjena vrijednost nabave za uređenje okoliša je 2 milijuna i 740 tisuća kuna, a izlicitirana cijena je 2.316 135,09 kuna, za koliko će okoliš urediti poduzeće TIM iz Nadina.

- Projektom je predviđeno uređenje pristupne ceste, parkirnih mjesta i zelene površine. Radi se o dosta gusto naseljenom i značajnom području našega grada te će, doista, ovaj projekt započeti odmah nakon donošenja odluke od strane Gradskog vijeća. Po potpisivanju ugovora definirat će se rok za izvođenje radova. S obzirom na potrebe građana toga stambenog naselja, nemamo namjeru prekidati ove radove tijekom ljetne sezone kako bi oni bili gotovi što prije, a građani dobili uređen i funkcionalan okoliš, kazivao je pročelnik za graditeljstvo Darko Kasap.

Međutim, besparica u gradskoj blagajni ga je vrlo brzo demantirala. Zašto se svih ovih godina nije uređivao taj prostor bivše vojarne Turske kuće, opravdano je čekanjem na završetak projekta Kolektora visokih zona Grada Zadra, koji prolazi upravo Ulicom Petra Skoka. No, svih ovih godina, neuređen prostor postao je, zbog velikog broja ugostiteljskih objekata u ovoj zoni, svojevrstan "truck-stop" odmorište kamiona i autobusa. Tako je ljeti prašina postala nesnošljiva, a zimi bi kiše u tren napravile lokve i rupe koje je Grad svako malo sanirao kako ne bi dolazilo do značajnijih oštećenja vozila. 

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno