Utorak, 16. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

25 C°

Splićani do troboda u sudačkoj nadoknadi

21.05.2017. 22:00
Splićani do troboda u sudačkoj nadoknadi


U derbiju 32. kola Zadar je na Poljudu poražen od prvaka Treće HNL jug Hajduka II rezultatom 2:1. Bila je to vrlo izjednačena utakmica u kojoj je momčad sa Stanova bila bolja u prvom poluvremenu, dok je nastavak utakmice pripao domaćinima iz Splita. Zadar je čak i vodio na poluvremenu zgoditkom Želimira Terkeša iz 36. minute utakmice. Na žalost momčadi iz Krševanovog grada Splićani su izjednačili u 79. minuti pogotkom Vojkovića, a tri boda hajdukovcima donio je Mrkonjić u drugoj minuti sudačke nadoknade.
Zadar je prvi priprijetio u jučerašnjem dvoboju. Blažević je tukao s 12-13 metara iskosa, ali lopta prolazi pored lijeve vratnice. U 22. minuti vratnica se ispriječila Zadranima kako ne bi došli u vodstvo. Župan je proigrao Terkeša, ovaj ostavio za Pranića koji s 12 metara iskosa s lijeve strane pogađa lijevu vratnicu. Zadar je u tim trenucima pritisnuo Splićane, u dva navrata nakon kornera zakuhalo se pred golom Splićana, ali nije završilo pogotkom Zadrana. U 25. minuti sudac Ante Pavlinović poveo je obje momčadi na time-out kako bi se osvježili zbog velike vrućine koja je jučer vladala Splitom. Igrala se 32. minuta kada je osovina Župan – Blažević – Terkeš kreirala još jednu prigodu, ali Terkeš ovu akciju nije uspio završiti pogotkom. U 36. minuti zaprijetio je Pranić, a onda je u istoj minuti Zadar poveo. Ono što Terkešu nije pošlo za nogom dvije minute ranije, uspjelo mu je tada. Nakon skraćenog kornera s lijeve strane koji je izveo Blažević na drugoj vratnici pronašao je Terkeša koji ovoga puta “buši” vratara domaćih Leticu – 1:0. Mogao je Zadar u 41. minuti i do drugog pogotka. Tukao je Pranić s desetak metara, ali Letica krajnjim naporom brani njegov udarac. S minimalnim vodstvom Zadrana otišlo se na odmor.
U nastavak se Hajduk II vratio odlučniji da u ovoj utakmici osvoji bodove. Priprijetili su splitski “bili” u 53. minuti, Jurić je mogao iskoristiti neopreznost Zadrove obrane, ali tuče preko gola. U 59. minuti fantastična obrana Karla Jurjevića. Delić je opasno tukao s 15-ak metara, ali Zadrov vratar još bolje brani. U 65. minuti nova prigoda za hajdukovce. Vojković je tukao s 25 metara preko gola. U 70. minuti nova prijetnja momčadi sa Stanova. Nakon centaršuta Župana s desne strane pucao je Tokić, ali nedovoljno precizno. I u drugom poluvremenu sudac je odveo igrače na okrijepu nakon čega su domaćini poravnali. Vojković je u 79. minuti izbio sam ispred vratara Jurjevića i poslao loptu u Zadrovu mrežu – 1:1. Četiri minute kasnije tukao je Bašić, ali Jurjević je siguran. I kada su svi očekivali da će ovaj dvoboj završiti bez pobjednika, Hajduk II je u drugoj minuti sudačke nadoknade došao do sva tri boda. Kalik je iskoristio pogrešku Zadrove obrane i s desne strane uposlio usamljenog Mrkonjića koji je lako pogodio za pobjedu svoje momčadi – 2:1. U samoj završnici, točnije u četvrtoj minute sudačke nadoknade zaiskrilo je među igračima Zadra i Hajduka što je rezultiralo s nekoliko žutih kartona, ali i crvenim za Jerka Šeparovića kojem je to bila druga javna opomena na ovoj utakmici.


 HAJDUK II – ZADAR 2:1


SPLIT – Gradski stadion Poljud. Gledatelja: 500. Sudac: Teo pavić (Split). Pomoćnici: Ante Pavlinović (Split) i Ivan Taraš (Solin). Strijelci: 0:1 Terkeš (36′), 1:1 Vojković (79′), 2:1 Mrkonjić (90’+2). Žuti kartoni: Bašić, Ismajli, Šeparović (hajduk II), Jurjević, Šimurina, Jurjević K. (Zadar). Crveni: Jerko Šeparović (90’+4 – drugi žuti)
HAJDUK II: Letica, Bašić, Vojković, Bosančić, Ismajli, Šeparović, Bencun (od 46′ Teklić), Prtajin (od 46′ Delić), Jurić, Kalik, Mrkonjić (od 90′ Skorup). Trener: Marko Lozo.
ZADAR: K. Jurjević, Pranić, Šimurina, Tokić, Gagula, Blažević, Župan, Pedišić, Terkeš (od 85′ Rončević), Josić (od 71′ Bubnjar), J. Jurjević (od 65′ Čulina). Trener: Ivan Pudar.