Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Očišćeni obala i podmorje Parka prirode Telašćica

22.05.2018. 11:02
Očišćeni obala i podmorje Parka prirode Telašćica


U prošlu subotu Javna ustanova ˝Park prirode Telašćica˝ organizirala je eko akciju prikupljanja otpada iz mora i s obale. Na eko akciji su uz zaposlenika JUPP Telašćica sudjelovali i ronilački klubovi KPA Zadar, AdriatiCro Zagreb te lokalna zajednica (Općina Sali , ŠRD Kornat, Udruga Tovareća mužika, DVD Sali, JK Guc, lokalno stanovništvo Dugog otoka…)
– Eko akcija se održava već 15 godina i ponosni smo na činjenicu što svake godine imamo dobar odaziv mještana i ronilačkih klubova. Na zadnje dvije akcije sudjelovao je i ronilački klub iz Zagreba te im ovim putem zahvaljujemo. Posebno nas veseli činjenica što su klubovi s kojima dugi niz godina vrhunski surađujemo, nakon ekološke katastrofe u rujnu, 2017.g sudjelovali i na nekoliko manjih eko akcija i to na vlastitu inicijativu. Eko akcija se održava u sklopu tjedna parkova čiji je cilj podići svijest građana o važnosti očuvanja prirodne baštine i biološke raznolikosti, poručila je ravnateljica JUPP Telašćica Nikolina Baković
Tajnica KPA Zadar, Marija Velemir izjavila je da se oni, kao klub (op.a.KPA Zadar) već 18 godina u kontinuitetu odazivaju eko akcijama u Telašćici.
– S obzirom da kod naših članova njegujemo ekološku svijest, za naš klub to je najvažnija aktivnost u godini i ponosni smo što pomažemo očuvanju prirodne baštine u zaštićenom području. Kao i prethodnih godina, i ove godine smo se odazvali u velikom broju, a većina ronioca koji su sudjelovali su studenti Podvodnih znanosti i tehnologija sa Sveučilišta u Zadru koji u klubu slušaju dva kolegija.
Marija Velemir je naglasila da su izuzetno ponosni i na činjenicu da je ekološka akcija pokrenuta iz njihovog kluba te je još uvijek aktualna. Drago nam je i da se u akciju uključuju i drugi ronilački klubovi.