Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Osnovna glazbena škola sv. Benedikta slavi desetu obljetnicu rada!

22.05.2018. 13:02
Osnovna glazbena škola sv. Benedikta slavi desetu obljetnicu rada!


Osnovna glazbena škola sv. Benedikta završetkom ove nastavne godine obilježava desetu obljetnicu postojanja i rada.
Proslava se odvija u nekoliko termina, događanja i prostora:
– Četiri su događanja pod nazivom Tematska smotra, a predstavljaju četiri koncerta učenika čiji program je složen tematski po uzrastu ili stilu skladbi. Sva četiri koncerta odvijat će se u školskoj koncertnoj dvorani. Smotra započinje u petak, 25. svibnja koncertom s temom Prvaši i početnici, u 19.30 sati. U ponedjeljak, 28. svibnja u 20 sati je koncert Plesne skladbe, u utorak, 29. svibnja u 20 sati je koncert Skladbe baroka i klasike, a u srijedu, 30. svibnja, također u 20 sati je koncert Skladbe romantizma, impresionizma i moderne.
– U nedjelju, 3. lipnja učenici i učitelji Škole sudjelovat će na sv. misi zahvale za kraj nastavne godine, u crkvi sv. Marije, zajedno s osnivačicama Škole benediktinkama sv. Marije
– U srijedu, 6. lipnja s početkom u 20 sati, u crkvi sv. Marije je svečani završni koncert učenika, centralni dio proslave desete obljetnice Škole. Na koncertu će nastupiti školski zbor i orkestar, te će se svaki učitelj predstaviti s po jednom točkom svojih učenika. Tom prigodom biti će predstavljena i knjiga o Školi, koja prati rad ove ustanove od njenih korijena do danas.
Svi koncerti u sklopu proslave su besplatni za javnost.