Zadarski list vam prvi donosi kompletan program 24. Zadarskog kazališnog ljeta

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika valentinam
DASKE ŽIVOTA
Rezimirajući Zadar jazz i blues festival, i ovoga ljeta realiziran u suradnji s TZ Zadra, ravnatelj poziva zainteresirane da kupe svoje ulaznice na vrijeme s obzirom da, kako naglašava, u Zadar dolaze velike zvijezde tog glazbenog pravca
Na Zadar Jazz&Blues festival stiže Trilok Gurtu Band

Gotovo pola naslova ovogodišnjeg, 24. Zadarskog kazališnog ljeta vrte se oko žena: "Sve o ženama", "Pjesma protiv žena", "Kako ubiti suprugu ili supruga bez suvišnih zašto", "I živjele su sretno...?" i "Kaštanka". Nije nam to bila namjera no eto možda smo se i podsvjesno odlučili ići u korak s aktualnim društvenim trenutkom koji se "vrti" oko žena, oko ženskih prava, kroz smijeh naglašava ravnatelj Hrvatskog narodnog kazališta Zadar Renato Švorinić, najavljujući za Zadarski list predstojeće kazališno ljeto.

Na nekoliko lokacija, u Kazalištu lutaka Zadar, u Lapidariju Narodnog muzeja i Muzeju antičkog stakla od 28. lipnja do 2. kolovoza na programu je jedanaest predstava, uključujući među njima i dvije premijere, predstave Zadarskog plesnog ansambla u režiji Sanje Petrovski, spomenute "Pjesme protiv žena" te "Snajpera" režisera Vinka Radovčića, koprodukciji Drame plus i HNK Zadar. Zadarsko kazališno ljeto i ove godine broji i Zadar jazz i blues festival u okviru kojeg u Zadar dolaze dvije svjetske zvijezde: grupa Trilok Gurtu i pjevačica Dobet Gnahore.

Otvorenje s Teatrom Exit

- Otvaramo s "Taksimetrom" Teatra Exit u Kazalištu lutaka Zadar koje je odlično za jedan takav komorni tip predstave. Vjerujem da će publici biti jako zanimljiva predstava "Barufe" koja dolazi sredinom srpnja u koprodukciji: Gledališče Koper / Slovensko stalno gledališče Trst /INK Pula / SNG Nova Gorica; Carla Goldonija u režiji Vita Taufera i dramatizaciji pokojnog Predraga Lucića. To je jedno novo čitanje "Ribarskih svađa", interesantna predstava koja se igra među publikom s velikim ansamblom, vrlo zahtjevan komad, pun energije. Izdvojio bih i nagrađenu "Kaštanku" Vjere Vidov kao i dvije zadarske premijere, prvu od Sanje Petrovski "Pjesma protiv žena" i drugu Vinka Radovčića, koprodukciji njegove Drame plus i našeg HNK Zadar, kazališni komad "Snajper" po djelu Damira Karakaša, izdvaja Švorinić.

Rezimirajući Zadar jazz i blues festival, i ovoga ljeta realiziran u suradnji s TZ Zadra, ravnatelj poziva zainteresirane da kupe svoje ulaznice na vrijeme s obzirom da, kako naglašava, u Zadar dolaze velike zvijezde tog glazbenog pravca.

- Dolaze nam Trilok Gurtu i Dobet Gnahore, svjetski poznati izvođači. Trilok Gurtu je, između ostalog, grupa koja je nastupala i s Eric Claptonom dok se Dobet Gnahore, koja je prvi put u Zadru, može podičiti i osvajanjem Grammya. Između njih je uvijek hrvatski izvođač, ovoga ljeta bit će to naša diva Gabi Novak zajedno s Matija Dedić triom i zadarskom pjevačicom Elenom Stellom, informira nas dalje Švorinić.

Određenost novcem i prostorom

Izražava i nadu da će nas i vrijeme poslužiti.

- Nadamo se da će vrijeme biti na našoj strani. Ono što pokušavamo ovim programom je dati što više prilike domaćim umjetnicima da pokažu ono što su radili tijekom godine. To je bila programska shema i prije mog dolaska u HNK Zadar, a tako nastavljamo i dalje. Determinirani smo naravno i novcem i prostorom. Moja je inicijativa bila da se napravi ljetna pozornica tamo gdje je nekad bilo ljetno kino uz Omladinski dom no kako vidim to je, iako je idejni projekt gotov, negdje zapelo. Gdje, ne bih znao no znam da Zadar vapi za jednim takvim prostorom. Mi naše ljetne predstave igramo u Lapidariju narodnog muzeja no to je prostor koji nije primjeren većim produkcijama kao prostor koji nema tišinu jer ju je nemoguće tražiti u toj ekspanziji turizma usred ljeta, ističe ravnatelj i zaključuje i izdvajanjem predstave "Ubojstvo u klubu Quasimodo" koja će na predstojećem 24. Zadarskom kazališnom ljetu, nakon preko 30 izvedbi, gostovanja u zemlji i inozemstvu, završiti svoj put tamo gdje je i startala, u Zadru.

24. ZADARSKO KAZALIŠNO LJETO, 28.6.- 2.8. 2018.

28.06., OTVORENJE 24. ZKL, Kazalište lutaka Zadar, 21:00h

duodrama

TEATAR EXIT

Goran Vojnović

TAKSIMETAR

režija: Matko Raguž

02. i 03.07. / 21:30h

Lapidarij Narodnog muzeja

HNK Zadar / Kazalište PlayDrama Split

Elvis Bošnjak

UBOJSTVO U KLUBU QUASIMODO

režija : Nenni Delmestre

05.07., Kazalište lutaka Zadar, 21:30h

KAZALIŠTE VIROVITICA/ KAZALIŠTE LUTAKA ZADAR

A.P.Čehov

KAŠTANKA

režija : Vjera Vidov

09.07., Lapidarij Narodnog muzeja, 21:30h

Komedija

TEATAR GAVRAN

Miro Gavran

SVE O ŽENAMA

režija: Mladena Gavran

11.07., Lapidarij Narodnog muzeja, 21:30h

dramsko-plesna predstava

PREMIJERA

ZADARSKI PLESNI ANSAMBL

PJESMA PROTIV ŽENA

koncept, režija i koreografija: Sanja Petrovski

13.07., Lapidarij Narodnog muzeja, 21:30h

komedija

Glumačka družina HISTRION

Miro Gavran

TAJKUNI

režija : Zoran Mužić

17.07., Lapidarij Narodnog muzeja, 21:30h

komedija

Gledališče Koper / Slovensko stalno gledališče Trst /INK Pula / SNG Nova Gorica Carlo Goldoni-Predrag Lucić

BARUFE

režija: Vito Taufer

19.07., Lapidarij Narodnog muzeja, 21:30h

Komedija

KAZALIŠTE KNAP

Antonio Amurri

KAKO UBITI SUPRUGU ili SUPRUGA BEZ SUVIŠNIH ZAŠTO

režija: Boris Kovačević

23.07., Lapidarij Narodnog muzeja, 21:30h

Komedija

KAZALIŠNA GRUPA LECTIRUM

Milan Grgić

SARMICA

režija: Zoran Mužić

30.07., Lapidarij Narodnog muzeja, 21:30h

komedija

GRADSKO KAZALIŠTE - Scena “Gorica”

Nina Horvat

I ŽIVJELE SU SRETNO….?

režija: Frana Marija Vranković

01.08. PREMIJERA / 02.08. izvedba, Lapidarij Narodnog muzeja, 21:30h

drama

DRAMA PLUS / HNK ZADAR

Damir Karakaš

SNAJPER

režija: Vinko Radovčić

ZADAR JAZZ & BLUES (25-27.7. 2018.)

HNK Zadar u suradnji s Turističkom zajednicom grada Zadra

Muzej antičkog stakla, 21:30h

25.7. TRILOK GURTU BAND (Indija - Velika Britanija - Njemačka)

26.7. GABI NOVAK & MATIJA DEDIĆ TRIO, gost: Elena Stella (Hrvatska)

27.07. DOBET GNAHORE (Obala Bjelokosti- Francuska)

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno