Kartica će turistima pojednostaviti korištenje gradskih usluga

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika mkvanja
Smart City karticom do bolje valorizacije postojećih potencijala i atrakcija Zadra
Primarni cilj projekta je uključiti sve gradske tvrtke, ustanove i institucije pod istu on line i off line platformu kako bi objedinili sve usluge kroz projekt Gradske/Turističke kartice, pojašnjava Paleka
Zadarski list/Arhiva
Kako valorizirati morske orgulje?

Razmatra li Turistička zajednica Grada Zadra naplatu razgledavanja Pozdrava Suncu i Morskih orgulja ili možda naplatu ulaza u objekte koji se do sada nije naplaćivao, pitanja su koje smo uputili direktoru TZ-a Mariu Paleki. U odgovoru nam je otkrio kako je TZ grada Zadra  partner u provedbi Zadar Smart City kartice, gdje je Grad Zadar nositelj  projekta.

Valorizacija postojećih potencijala i atrakcija Zadra

- Funkcionalnost sustava od iznimne je važnosti za daljnji razvoj Grada Zadra u smislu suvremenog turističkog centra. Primarni cilj projekta  je uključiti sve gradske tvrtke, ustanove i institucije pod istu on line i off  line platformu kako bi objedinili sve usluge kroz projekt Gradske/Turističke kartice, pojašnjava Paleka dodajući kako se navedeni koncept projekta uklapa u strateški cilj i prioritete strategije razvoja urbanog područja Grada Zadra po uzoru na mnoge gradove u EU.

- Uvođenjem "City Card-a", korisnicima se planira pojednostaviti korištenje gradskih usluga, povećanje učinkovitosti komunalnih i trgovačkih društava i ustanova Grada Zadra, te omogućiti Gradu Zadru efikasnije praćenje i pružanje usluga, kao i učiniti turističku ponudu dostupnijom novim komunikacijskim kanalima (web/aplikacije/SMS/Kiosk), kaže Paleka naglašavajući kako suvremeni gosti imaju visoke zahtjeve i cijene individualni pristup, a putem ovakve "kartice", odnosno platforme, omogućit će se "loyality" programi za turiste, evidencije o profilu  turista te o načinu korištenja turističke ponude.

- S obzirom kako smo partneri u ovom projektu, primarni cilj je maksimalno valorizirati postojeće potencijale i atrakcije Zadra kao turističke  destinacije, kaže Paleka.

Podrška tradicionalnim manifestacijama, od novih za sad  ništa

Kako za sada još uvijek nije bilo posebnih najava za neke novije glazbene i zabavne sadržaje u nadolazećoj sezoni, zanimalo nas je hoće li TZ  Grada Zadra osigurati Zadranima i gostima više zabavnih sadržaja na trgovima i ulicama ovog ljeta.

Paleka je kazao kako je jedna od ključnih zadaća TZ grada Zadra poticanje i iniciranje, organizacija i suorganizacija raznih kulturno zabavnih,  sportskih, ekoloških i ostalih događanja te kako kontinuirano vode  računa o programima na otvorenom tijekom cijele godine, posebice u  ljetnim mjesecima na Poluotoku i svim manjim turističkim  mjestima.

- TZ grada Zadra podržava logistički i financijski razne organizatore  hvalevrijednih manifestacija i projekata te vodi računa o usklađenosti s  tradicionalnim programima poput Glazbenih večeru u sv. Donatu, Zadarskog kazališnog ljeta, Noći punog miseca, DM Milllenium Jump,  Vak’an’ze te brojni ostali  događaji, kazao je Paleka dodajući kako će se  zabavni sadržaji organizirati svakodnevno u sezoni, vodeći računa o raznolikosti zabavnog sadražaja te revitalizaciji nedovoljno valoriziranih lokacija kako bi se upotpunila turistička ponuda grada.

- Uskoro će biti tiskan program za mjesec lipanj, a potom i mjesec  srpanj, kolovoz i rujan, dok na on line platformama ažuriramo svakodnevno sva najavljena događanja za cijelu godinu, kazao je Paleka.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno