Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Zadar se neće žaliti na odluku HNS-a

22.05.2020. 15:09


Iz Nogometnog kluba Zadar jučer su se oglasili službenim priopćenjem u kojem su potvrdili da je Hrvatski nogometni savez odbio njihovu molbu za dobivanje licence u sezoni 2020./21. i to za igranje Druge HNL. U kratkom objašnjenju stoji da su razlozi nedobivanja licence prije svega financijske prirode navodeći kako je to razlog što nisu ispunjeni infrastrukturni i sportski kriteriji. Također se navodi da se NK Zadar s.d.d. neće žaliti na tu odluku krovne organizacije hrvatskog nogometa jer je financijsko stanje u klubu i dalje teško, a na tu njihovu odluku utjecao e i trenutačni poredak Zadra koji nezadovoljava natjecateljske uvjete za plasman u viši rang. Priopćenje NK Zadra prenosimo u cijelosti:
»Hrvatski nogometni savez je klubu dostavio Odluku u kojoj stoji da se NK Zadar s.d.d. ne izdaje licenca za Drugu HNL u natjecateljskoj sezoni 2020./21. Razlozi nedobivanja licence su prije svega financijska dugovanja i blokade računa zbog kojih se ne može zadovoljiti financijski kriterij. Financijsko stanje kluba za sobom povlači činjenicu da se nisu mogli do kraja zadovoljiti infrastrukturni i sportski kriteriji. U trenutku početka pripremanja dokumentacije za postupak licenciranja klupski bankovni računi su bili aktivni te je NK Zadar krenuo u postupak u dobroj vjeri za pozitivnim ishodom.
NK Zadar s.d.d. neće podnositi žalbu na ovu odluku jer je financijsko stanje nepromijenjeno te se ne može postići pravni efekt zadovoljenja kriterija kroz žalbeni postupak. Također, s trenutačnim plasmanom na ljestvici kao šestoplasirana momčad, NK Zadar ni rezultatski nije ni u teoretskoj mogućnosti izboriti plasman u Drugu HNL jer je potrebno biti među tri prvoplasirane momčadi«, stoji u priopćenju NK Zadra s.d.d.
Puno je tu nejasnoća s obzirom da je odlukom HNS-a Zadar ostao u Trećoj HNL jug i po tom pitanju trebao bi se u sezoni 2020./21. natjecati u istoj Ligi. S druge strane blokada računa traje već četiri mjeseca i pitanje je kada će državne institucije započeti s postupkom stečaja s obzirom da su sve aktivnosti zbog pandemije koronavirusa bile, ili još uvijek jesu, zamrznute na određeni period. Za sada ima puno pitanja, a malo odgovora