Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Biciklom prošli 100 kilometara od Mrkvišta do Krasnog

Autor:

21.06.2009. 22:00
Biciklom prošli 100 kilometara od Mrkvišta do  Krasnog

Foto: PD Paklenica



Planinarsko društvo Paklenica iz Zadra organiziralo je početkom lipnja dvodnevnu biciklijadu kroz staze srednjeg i sjevernog Velebita “Velebit Trophy III.”. Ovo je treća godina za redom da PD Paklenica organizira biciklijadu na srednjem i sjevernom Velebitu, a namjera je da ona postane tradicionalna.
– Ideja biciklijade je povezati planinu i vožnju biciklom. Ove godine sudjelovalo je petnaest biciklista plus tri logističara. Prva etapa je bila dugačka četrdeset kilometara, od Šušnja do Mrkvišta, a druga šezdeset kilometara od Mrkvišta preko Zavižana do Krasnog, rekao je glavni organizator biciklijade Siniša Primožić.
Biciklijada je prošla u najboljem redu zahvaljujući odličnoj organizaciji tijekom koje se trebalo pobrinuti za spavanje biciklista, njihovu sigurnost tijekom sto kilometarske rute i ostale logističke detalje.
PD Paklenica organizira u rujnu jednodnevnu biciklijadu na južnom Velebitu u Zadarskoj županiji. Ruta je dugačka 70 kilometara. Star i cilj je u Zatonu Obrovačkom, a vozi se od Zatona Obrovačkog, Majstorskom cestom koja prolazi pokraj Tulovih greda, zatim velebitskim stazama do državne ceste koja povezuje Gračac s Obrovcem kojom će se biciklisti vratiti u Zaton Obrovački. Ideja organizatora jest i da ova biciklijada postane tradicionalna.