Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Provod uz pivo, cure i Atomce

Autor: Tomislav Jerak

21.06.2009. 22:00
Provod uz pivo, cure i Atomce

Foto: Tomislav JERAK



Ovog vikenda Puntamika je bila poprište pravog moto spektakla. Naime, u petak, subotu i nedjelju se održao moto party u organizaciji zadarskog moto kluba Beštije. Kako to obično biva kad su bajkeri u pitanju, i ovaj je moto susret bio pun zabavnih događanja. Prvi dan, u petak, sve je teklo po planu. Odlično vrijeme, hladno piće i topla hrana činili su savršeni dodatak rock n roll glazbi koja je treštala na sve strane. Gomila bradatih glava te motora od kojih zastaje dah, bili su pravo osvježenje za monotona zbivanja u gradu, a osim toga, bila je i velika šteta ne pogledati nastup legendarnih rockera, Atomskog skloništa. Svirajući hit do hita, Bruno Langer i ekipa su oduševili okupljene Zadrane i bikere. Svakako najveći pljesak su izmamili poslije hita „Treba imat dušu”, ali ni puno lošije nisu podržani nakon „Pomorac sam majko”, „Djevojka broj 8″, prigodne „Pakleni vozači” te „Umro je najveći mrav”. Prije Atomaca, publiku su zagrijali domaći Blues Deluxe Band.
– U Zadru smo zadnji put nastupali davne 1978. godine na bazenu na Kolovarima, te prije par godina u Bibinjama. Divan je osjećaj ponovno vidjeti Zadar i zadarsku publiku, što će ubuduće nadam se biti češći slučaj. U zadnjih par godina stalno sviramo, upravo zahvaljujući moto susretima. To nam naravno odgovara, jer, ako bez ičega u životu ne možemo, to je onda glazba, govori Bruno Langer, legendarni basist Atomskog skloništa.
Nakon koncerta, posjetitelji su se primakli šankovima i štandovima s hranom, da bi nadoknadili vrijeme provedeno kraj pozornice. Cijelu atmosferu dodatno su zagrijale zgodne plesačice, koje su mamile i poglede i uzdahe muškog djela populacije. Uz potoke piva, rock n roll zabava je potrajala do ranih jutarnjih sati.
Iako su za subotu bile zakazane moto igre, zatim defile kroz grad, te plesačice i striptiz, sve je nažalost bilo otkazano zbog kiše. Iako je bilo znatno manje ljudi nego večer prije, oni koji su bili i u subotu na Barakudi, odlično su se zabavili. Nedjelja je pak bila idealna za chill-out nakon dva „naporna” dana. Bajkeri su malo pomalo odlazili „na dalek put, tko to može znati”.