Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Stvari su krenule na bolje

Autor: Roman Morović

21.06.2009. 22:00
Stvari su krenule na bolje

Foto: Zvonko KUCELIN



Dugo očekivana skupština KK Zadar prošla je, može se to slobodno reći, bez ikakvih iznenađenja. Prihvaćena je ostavka bivšeg predsjednika Kristijana Magaša, a na njegovo mjesto postavljen je član četveročlane komisije koja je vodila klub nakon Magaševe ostavke, Dino Perović. Donesen je novi statut, prihvaćena je trogodišnja strategija razvoja kluba i određen je proračun za iduću sezonu. Što se prve momčadi tiče, najvažnija vijest je da su podmireni svi dugovi prema igračima i trenerima.
– To je veliki uspjeh za novu upravu. Uspjeli su do kraja sezone podmiriti sve račune i meni i igračima i to je vrlo dobra polazna točka. Sutra ćemo krenuti sa razgovorima i počinjemo sastavljati momčad za iduću sezonu i to konkretno, operativno – kaže trener Zmago Sagadin koji je pozdravio izbor Dina Perovića na mjesto predsjednika kluba.
 Perović dobar izbor
– Dino je mladi biznismen i ima mnogo energije i mislim da će klub profitiraiti od te njegove mladosti i ambicioznosti. On je dobro rješenje za Zadar.
Ambicije Zadra u idućoj sezoni su poznate. To je prije svega završni turnir NLB lige, zatim najmanje drugi krug Eurokupa, te finale domaćeg prvenstva i kupa, naravno uz želju da se dođe barem do jednog trofeja.
– Naše su ambicije poznate. Naravno, neće nam biti lako sa prepolovljenim budžetom kakvim raspolažemo. Obično se kaže koliko novaca toliko muzike. Budžet je sada mnogo manji nego prošle godine ali mislim da je to dovoljno da sastavimo jedan respektabilan tim. Moramo biti ambiciozni i optimistični. Nadam se da ćemo se uspjeti približiti svim postavljenim ciljevima.
Između ostalog, na skupštini je donesena i odluka da se krene u pregovore s igračima kako bi klub uštedio oko 100 tisuća eura na plaćama igrača koji imaju važeće ugovore. Što se tiče onih kojima su ugovori istekli, Sagadin je izrazio želju za zadržavanjem Vladimera Boise i Marka Cara s čijim će agentima ovaj tjedan krenuti u pregovore.
U iščekivanju drafta
– Danas ću se s ljudima u klubu dogovoriti oko nekih detalja i očekujem da će već u srijedu neki agenti biti u Zadru na pregovorima. Jučer sam u Ljubljani razgovarao s Boisom, a onda ću sutra razgovarati i s njegovim agentom.
Kada možemo očekivati da će biti poznata momčad za iduću sezonu?
– Mislim da ćemo se ovaj tjedan dogovoriti s ovim našim igračima i onda čekamo 26. lipnja kada je kraj drafta jer smo zainteresirani za dva igrača koji su tamo. Mislim da će do kraja mjeseca momčad biti sastavljena, a možda nam za idući mjesec ostanu jedno do dva mjesta otovrena.
Kako ste zadovoljni kampom na Višnjiku koji će potrajati još do kraja tjedna?
– Upoznao sam neke igrače iz regije i neke naše juniore koje do sada nisam upoznao kao što su Vlaić, Peltzman i Crnjak. Testirali  smo i Škifića koji ima izuzetno dobre rezultate i još nekoliko igrača od kojih ćemo možda jednoga i potpisati. Mislim da je taj kamp dobra stvar i to ću prakticirati svake sezone, kao što sam radio i do sada – zaključio je Sagadin.


 PROSTRAN, BATUR I OLIVARI NA NOVOM ZELANDU


Izbornik hrvatske U-19 reprezentacije Boris Kurtović odredio je 12 igrača koji će braniti boje Hrvatske na svjetskom prvenstvu na Novom Zelandu, a među njima su i trojica igrača Zadra Toni Prostran, Šime Olivari i Ivan Batur, te Zadranin u dresu Cibone Tomislav Zubčić. Osim njih na popisu su još i Nikola Došen, Josip Bilinovac, Dino Butorac, Luka Babić, Mario Delaš, Domagoj Bubalo, Darko Planinić i Leon Radošević.




 MEDITERANCI DRUGI U ITALIJI


Posljednju pripremnu utakmicu uoči Mediteranskih igara u Pescari (26.6. – 5.7.) hrvatska „B” reprezentacija odigrala je na turniru u talijanskoj Bielli gdje je poražena od domaćina Italije, te je tako na koncu zauzela drugo mjesto. Najefikasniji kod Hrvatske u tom je susretu bio Damir Rančić koji je ubacio 17 poena.
Italija – Hrvatska 75:70 (14:18, 25:19, 21:15, 15:18) ITALIJA: Bolzonella 4, Cinciarini 4, Cittadini 6, Allegretti 7, Maresca 10, Aradori 19, Crosariol 8, D’Ercole, Datome 7, Cerella 5, Rinaldi 5. Trener: Carlo Recalcati. HRVATSKA: Rančić 17, Vladović 8, Stipčević, Andrić 7, Babić 4, Car 5, Tomić 13, Rudež 2, Žorić 2, Lalić 6, Pašalić 6. Trener: Josip Vranković.