Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Inspekcija ogradila Medussu, vlasnik nastavio s radom

Autor: Teuta Babajko Jamičić

21.06.2010. 22:00
Inspekcija ogradila Medussu, vlasnik nastavio s radom

Foto: Ivan JAMIČIĆ



Nakon prošlotjednih javnih prozivki zadarskog gradonačelnika dr. Zvonimira Vrančića na račun navodnog ilegalnog širenja Medussa bar i gotovo istovremenog izlaska na teren Građevinske inspekcije, u ponedjeljak je taj ugostiteljski objekt na zadarskoj plaži Kolovare označen trakama i tabelama s napisom “zabranjeno izvođenje građevinskih radova”. Trake i tabele postavila je zadarska Građevinska inspekcija, i to kako navodi Stanko Miletić, koji je Medussa bar od “Hotela Zadar” iznajmio još 2006. godine, bez ikakvog rješenje i objašnjenja. Medussa bar i dalje radi, tabele su još uvijek tamo dok je trake, kako pojašnjava Miletić, pokidao vjetar.
– Građevinska inspekcija je došla u ponedjeljak ujutro te postavila trake i tabele bez ikakvog objašnjenja. Nisu ništa govorili, samo opasali terasu trakama, postavili tabele i otišli. Očekivao sam bar da će pokazati kakvo rješenje prije nego postave te trake i tabele, ali ništa od toga, govori Miletić, dodajući kako nisu dobili nikakav naputak za zatvaranje Medussa bara, koji je nastavio normalno raditi.
Miletić vjeruje kako će se cijela ova priča uskoro završiti jer očito je posrijedi nekakav nesporazum. Ilegalnog širenja Medussa bara, kako tvrdi Miletić, u posljednje četiri godine, otkako ima taj ugostiteljski objekt u najmu, nije bilo. Medussa bar se uređivao, no kako navodi Miletić, isključivo unutar postojećih kapaciteta, onih koje su zatekli 2006. godine.
I Leo Pavić, tehnički direktor u “Hotelima Zadar” iznenađen je ovakvim razvojem događanja na Kolovarama. Naime, krajem prošlog tjedna, Građevinska inspekcija, zvala Pavića, zbog dopune dokumentacije, koju je preuzela nakon prvog izlaska na teren, no nije bilo spomena od obilježavanju ugostiteljskog objekta, odnosno Medussa bara na zadarskoj plaži Kolovare.
– U petak su nas zvali iz Građevinske inspekcije te tražili dodatnu dokumentaciju. Na tome je sve ostalo, do ponedjeljka kada su ponovo izašli na teren i označili terasu Medussa bar trakama i tabelama. Na Kolovarama se inspekcija zadržala vrlo kratko, oznake su postavili bez da su pokazali ikakvo rješenje i otišli, govori Leo Pavić, dodajući kako sudeći po svemu što je do sada učinila zadarska Građevinska inspekcija na Kolovarama, Medussa baru i njegovim najmoprimcima loše piše.