Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Ivanov najbolji zadarski košarkaš prošle sezone, Santini najbolji nogometaš

21.06.2012. 22:00
Ivanov najbolji zadarski košarkaš prošle sezone, Santini najbolji nogometaš


Kao svake godine i ove smo morali razmišljati na koji način uručiti nagrade za najboljeg košarkaša i nogometaša Zadra u protekloj sezoni. Posljednja utakmica sezone nije baš najsretnije rješenje, posebno u košarkaškom slučaju, jer u pravilu riječ o doigravanju pa se ne zna hoće li uistinu biti posljednja.
A prva utakmica sljedeće sezone do sada je uglavnom otpadala, jer bi laureati u međuvremenu promijenili sredinu. Zato smo ovaj put odlučili iskoristiti ljetnu stanku, kako bismo Ivanu Santiniju i Ivi Ivanovu zajedno uručili trofeje “Hrvoje Ćustić” za najboljeg nogometaša i “Frane Vukić” za najboljeg košarkaša.
Nagrade se dodjeljuju na temelju brojki, nogometna prosječnom ocjenom, a košarkaška prosječnom valorizacijom, ali da je bilo koji drugi kriterij u pitanju, ove godine dvojbi ne bi bilo. Da su birali novinari ili navijači, sasvim sigurno bi trofeji, potpuno zasluženo, pripali njima.
23-godišnji Santini u Zadru je odigrao samo prvi dio sezone, no bilo je to dovoljno da svojim golovima donese momčadi neke od najvećih ovosezonskih pobjeda, te ju povede prema željenom cilju, ostanku u ligi. Tri godine stariji Ivanov, kao pravi kapetan je od prve do posljednje utakmice nosio svoj Zadar ka toliko željenom povratku u regionalnu ligu.
Nijedan još uvijek ne zna gdje će nastaviti karijeru. Ivan je definitivno prerastao zadarsku nogometnu zbilju. Još na zimu je preselio u njemački Frieburg na posudbu, te sada čeka novi angažman. Ive, pak, priželjkuje ostanak, a isto želi i klub, no s obzirom na poprilično nestabilnu situaciju, ništa se ne može sa sigurnošću utvrditi dok ne bude crno na bijelo. U svakom slučaju, svi se nadaju da će prekinuti višegodišnju tradiciju po kojoj je dobitnik trofeja Zadarskog lista u pravilu odlazio iz kluba.


 Ivanoc i Santini počašćeni priznanjem


IVE IVANOV
– Počašćen sam što sam dobio ovaj trofej, koji su prije mene dobivali mnogi odlični igrači. Trudio sam se na svakoj utakmici dati sve od sebe i opravdati kapetansku vrpcu Zadra, koja mi je na početku sezone dodijeljena. Nadam se da sam uspio, a i ovo je potvrda toga. Uvijek naglašavam kako je rezultat momčadi na prvom mjestu, a mi smo cilj ove godine ostvarili. Individualna nagrada je šlag na kraju, s tim da dio nje pripada i mojim suigračima, jer smo doista bili prava momčad.
IVAN SANTINI
– Radujem me priznanje koje sam dobio, ali smatram da ga je trebao dobiti igrač koji je u Zadru bio cijelu godinu. Moj bi odabir bio Luka Begonja. Igrao je skoro sve utakmice i pokazao napredak. Hrvoje Ćustić je naš dvanaesti anđeo koji je svaki dan s nama i zato sam posebno ponosan što ovaj Trofej nosi njegovo ime. Od Hrvoja i njegovom odnosu prema sportu i životu uopće svi možemo mnogo toga naučiti.