Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Fantela i Marenić pobijedili u oba plova

Autor: Zrinka Grancarić

21.06.2013. 22:00
Fantela i Marenić pobijedili u oba plova


Nakon prvog dana jedrenja na Mediteranskim igrama u Mersinu hrvatski jedriličari u dvije su discipline prvi, a u preostale dvije na drugom mjestu


Ambiciozno su hrvatski jedriličari najavili nastup na Mediteranskim igrama i zasad su potvrdili da su opravdano očekivali dobre rezultate. Naime, prvi dan natjecanja prošao je odlično. U sve četiri discipline hrvatski su predstavnici na prvom ili drugom mjestu. Šime Fantela i Igor Marenić su pobijedili oba plova za muški 470. Prvo mjesto je bez ikakve sumnje nakon prvog dana regate njihovo.
– Super smo otvorili regatu. Oba plova smo vodili od starta. U prvom plovu smo se malo mučili s brzinom, ali ipak smo pobijedili, u drugom smo odlično odradili prvu stranicu i samo ostavljali flotu za sobom – više je nego zadovoljan Igor Marenić.
Dvojci jedre svi u jednoj floti na istom polju, i muške i ženske posade, što nije baš uobičajeno, ali zbog male flote očito je da su organizatori odlučili uštedjeti na broju potrebnih regatnih polja, odnosno sudaca i službenih plovila, pa se ženski poredak izdvaja iz ukupnih rezultata.
– Jedrimo se dečkima, a rezultati se boduju odvojeno, sustav je malo glup, ali kako svima tako i nama. Za početak smo zadovoljne, jer smo brod dobile tek sinoć, bilo je zavrzlame s opremom koju smo iz Italije poslali u Tursku. Umjesto u četvrtak ujutro tek smo navečer uspjeli doći do jedrilica, tako da smo cijeli dan u pogonu, morali smo umjesto dan kasnije odraditi službena premjeravanja, taman smo sve obavili na vrijeme za start – ispričala je Enia Ninčević.
Ninčević/Župan imaju isti broj bodova kao i vodeća posada. Jučer su bile treće i druge.
U samcima jedno prvo i jedno drugo mjesto za hrvatsku reprezentaciju. Tonči Stipanović jučer je bio prvi i drugi. Tina Mihelić u Laser Radialu je druga, s drugim i trećim ulazom u cilj.