Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Renu Sinovčiću novi četvorogodišnji mandat

Autor: Čedo Fabulić

21.06.2013. 22:00
Renu Sinovčiću novi četvorogodišnji mandat


Reno Sinovčić ponovno je izabran za predsjednika Nogometnog saveza Zadarske županije za mandatno razdoblje od 2013. do 2017. godine, tako je odlučeno na Izbornoj skupštini održanoj u Hotelu Kolovare. Od 35 klubova s pravom glasa skupštini je nazočila većina, odnosno 25 skupštinara koji su jednoglasno dali povjerenje Sinovčiću.
U uvodnom izlaganju Sinovčić je nazočne izvijestio o radu u proteklom četverogodišnjem razdoblju pri čemu je kao najvažnije ocijenio rad s mladima gdje je Savez imao jako puno akcija. Sinovčić je još istaknuo da je ispadanjem dvoje trećeligaša s juga Primorca i Velebita nastao “vakuum” jer sada Županija osim prvoligaša Zadra nema nijednog ligaša saveznog ranga, odnosno u 2. i 3. HNL što je ocijenjeno jako nepovoljnim. Budući da je kod nas sve moguće i ništa nije nemoguće, još ima nekih šansi da se Primorac administrativnim putem zadrži u 3. HNL.
Nakon razrješenja dosadašnjeg vodstva Savez je u tom trenutku ostao bez “vlasti”, ali se odmah pristupilo glasovanju za izbor novog vodstva. Pri izboru novih tijela Sinovčić je za svog najbližeg suradnika, odnosno dopredsjednika izabrao Viktora Prtenjaču, a uz njih IO još čine: Slobodan Jurjević, Ivica Šestan, Josip Bajlo, Dragan Glavan, Darko Banić, Ante Dokoza i Dalibor Jurlina. U NO izabrani su Martin Čudina, Ive Blašković i Edi Dežmalj, dok su ovlaštene osobe za zastupanje u HNS-u Reno Sinovčić i Josip Bajlo te zamjenski član Viktor Prtenjača.