Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Vrški pomorci darovali ljetovanje mladim Vukovarcima

22.06.2018. 21:55
Vrški pomorci darovali ljetovanje mladim Vukovarcima


Nadasve velikodušno i gostoljubivo, Udruga pomoraca Sv. Nikola Vrsi sedam dana je domaćin za 49 Vukovaraca. U Vrsima gostuju 43  učenika od 5. do 8. razreda i šest voditelja, učitelja iz grada heroja. Iako  su putovali oko osam sati, umor se nije vidio na njihovim licima već  sreća i radost.


Uključili se vrški ugostitelji
– Vukovarci će svih sedam dana biti besplatno smješteni u kućama  vrških pomoraca. Domaćini će osigurati doručak i večeru, dok će vrški  ugostitelji djeci osigurati svakodnevni ručak, kazao je Neven Predovan,  predsjednik Udruge pomoraca Sv. Nikola Vrsi koja broji 160 članova.
Djeca iz socijalno najugroženijih vukovarskih obitelji viših razreda osnovnih škola Mitnica, Antuna Bauera, Nikole Andrića, Dragutina Tadijanovića, Siniše Glavaševića i Blage Zadre te njihovi voditelji sasvim besplatno će ručati u konobi Mate, restoranima Karoca, Deli i Antonio, restoranu-piceriji Vukić i kaubojskom gradiću Buffalo Bill City.
– Još ću jednom istaknuti, toliko je bilo prijava za smještaj Vukovaraca  da smo bili na sto muka kako sve domaćine zadovoljiti. Da su iz Vukovara još dva puna autobusa Vršani bi ih objeručke sasvim besplatno primili, s vidnim zadovoljstvom će Predovan.
Domaćini Vukovaraca su: Ana Nemarić, Ivica Jordan, Stojan Milutin,  Salda Milutin, Božo Mrkela, Marija Weis, Davor Perković, Ivan Petrović,  Zora Maraš, Marjan Vukić, Tomislav Bubić, Marija Rončević, Sanja Papić,  Emil Maraš, Sanja Maraš, Ljubica Milutin, Nenad Maraš, Vesna Perinić,  apartmani Marina.
Ideja o besplatnom ljetovanju učenika iz Vukovara u Vrsima rodila se  protekle jeseni kad su vrški pomorci i folkloraši bili na dvodnevnom izletu, hodočašću u hrvatski grad patnje, herojskom gradu Vukovaru.


Sve organizirano, noćenje, hrana, izleti…
– Udruga pomoraca Sv. Nikola ljetovanje Vukovaraca organizira u suradnji Turističke zajednice Grada Vukovara, vrške Turističke zajednice i  Općine Vrsi, navodi Predovan koji je na pomoći zahvalio i direktorima  gradskih turističkih zajednica Zadra i Nina, Anti Radosu i Mariji Dejanović.
Vukovarce su osim Organizacijskog odbora vrških pomoraca dočekale  i Rafaela Maraš, direktorica Turističke zajednice, te Anita Maraš, zamjenica načelnika, koje su dragim gostima biranim riječima zaželjele ugodni boravak u Vrsima.
– Imamo besplatno noćenje, hranu, izlete, sve nam je organizirano i na  dohvat ruke. Djeca su sigurna u našim rukama. Zajedno s vidno gostoljubivim domaćinima pazit ćemo da sve imaju. Velika hvala na gostoprimstvu, kazala je Biljana Krnjajić, knjižničarka u OŠ Siniša Glavašević.
Djeci je pripremljen i bogat program boravka, pa će tako osim samog  kupanja i šetnje Vrsima imati i izlete sa stručnim vodičem u Nin i Zadar,  a domaćin im je osigurao i plovidbu brodom.
– Uvjeren sam da će boravak Vukovaraca u Vrsima biti fenomenalan i  da će se djeca i voditelji jako dobro provesti, zaključio je Neven Predovan.