Delegacija Grada Zadra položila vijenac na Spomen obilježje na Narodnom trgu

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika anamarijabilan
Dan antifašističke borbe
- Antifašizam je temelj suvremenog društva Hrvatske i Europe. Kao i svake godine, ovim se praznikom obilježava početak oružanog otpora Hrvatske nacističkom pokretu u Europi za vrijeme Drugog svjetskog rata te se odaje počast svim žrtvama fašističkog terora ali i svim ostalim žrtvama totalitarnih sustava
Marin GOSPIĆ
Predstavnici Grada položili u vijence na spomen obilježje

Dan antifašističke borbe, 22. lipnja, obilježila je jučer delegacija Grada Zadra. Lovorov vijenac na Spomen obilježje na Narodnom trgu položili su zamjenici gradonačelnika: Ante Babić i Jagoda Surać, a u delegaciji su bili i gradski pročelnici: Ivan Mijolović, Robertino Dujela, Ivica Katić, Dolores Grdović Kalmeta, Mario Pešut i Krešimir Karamarko.

Polaganju vijenca je predhodio nastup gradske glazbe, a izjavu za medije dao je Babić koji je naglasio kako je dužnost i obaveza naših generacija iskazati trajno sjećanje na ljude koji su ustali protiv fašizma.
- Tu smo u povodu Dana antifašističke borbe za sve zadarske rodoljube koji su dali živote u obrani našega grada od fašističkih okupatora. Dužnost je i obaveza naših generacija da iskazujemo trajna sjećanja na te ljude koju su ustali protiv fašizma, istaknuo je zamjenik gradonačelnika.
- Antifašizam je temelj suvremenog društva Hrvatske i Europe. Kao i svake godine, ovim se praznikom obilježava početak oružanog otpora Hrvatske nacističkom pokretu u Europi za vrijeme Drugog svjetskog rata te se odaje počast svim žrtvama fašističkog terora ali i svim ostalim žrtvama totalitarnih sustava. Grad Zadar dugo je bio pod fašističkom okupacijom i za to je vrijeme najviše nazadovao. Republika Hrvatska kao članica Europske unije, moderna i demokratska država, sazdana na odbacivanju svakog oblika netolerancije, ekstremizma i diskriminacije, aktivno se zalaže za očuvanje univerzalnih vrednota slobode, mira i vladavine prava, stoji u priopćenju u povodu Dana antifašističke borbe na službenim stranicama Grada Zadra.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 3 (2 glasova)