Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

“Na Županijskoj skupštini nam ne daju govoriti!”

22.06.2019. 16:09
“Na Županijskoj skupštini nam ne daju govoriti!”


Članovi SDP-a Radoslava Gregov, Josip Tičić i Robert Pelicarić održali su jučer u stranačkim prostorijama konferenciju za novinare, a povod je bila, kako su rekli, činjenica da je pressica jedina mogućnost da kažu što misle o nekim problemima u Zadarskoj županiji s obzirom na to da kao županijski vijećnici tu mogućnost nemaju na mjestu gdje bi trebali imati, a to je Županijska skupština.
– Prošloga mjeseca bilo nam je onemogućeno da govorimo na Županijskoj skupštini. Sljedeća sjednica sazvana je za ponedjeljak 24. ovog mjeseca, a mi osnovano sumnjamo da ćemo moći govoriti i na toj sjednici, iako smo uredno upisani. Imamo i dva člana u Odboru za financije koji je sazvan sat vremena prije Skupštine te i to govori dovoljno samo za sebe. To je naravno, premalo vremena da bismo se mogli kritički osvrnuti i komentirati proračun u prošloj godini. Mislimo da se na taj način neke stvari "odrađuju" kako bi "prošle ispod radara", a jedna od njih je primjerice, i prodaja zgrade Zavoda za javno zdravstvo na jednoj od najljepših lokacija u gradu. Cijena joj je pala i mi želimo znati tko je donio stručnu procjenu vrijednosti te nekretnine. Jedna od točaka Dnevnog reda ove Skupštine bit će i donošenje odluke o dodjeli koncesija. Kalendar aktivnosti Županijske skupštine ne prati stvarne potrebe poslovanja gospodarskih subjekata. Ta je odluka trebala biti donesena već koncem travnja – zaključila je Radoslava Gregov dodajući, i kako je ista stvar s popravljanjem i rekonstrukcijom prometnica koje se rade sada, usred ljeta i stvaraju se nesnosne gužve.
"Bagerima na turizam"
Njezin stranački kolega Josip Tičić naglasio je kako su prije pressice otišli na zadarsko Gradsko groblje položiti vijence i zapaliti svijeće u povodu Dana antifašističke borbe te je dodao kako mu je žao što hrvatski branitelji niti ne spominju taj dan. Smatra kako je to "jedan veliki hendikep" današnjeg društva.
– Ne znam koji je razlog. Možda u činjenici da desni populizam ima veliki utjecaj na hrvatske branitelje, a svi znamo povijesne činjenice da je na temeljima antifašističke borbe, stvorena Hrvatska država. Što se pak, tiče Županijske skupštine, ne slažemo se s terminom – da se krajem lipnja raspravlja o proračunu za prošlu godinu, dok su vladajuće strukture već usvojile proračun za ovu godinu, rekao je Tičić.
Osvrnuo se i na izjavu ministra turizma Garija Cappellija koji je rekao kako bi ova sezona mogla biti za pet posto lošija nego lanjska te je to objasnio činjenicom kako smo "išli bagerima na turizam".
– S obzirom na to da dolazim s Paga, cijeli je Pag zapravo jedno veliko gradilište. Teški strojevi na sve strane, sada u srcu sezone. Situacija je katastrofalna. Na zapadnom dijelu otoka, razbija se kamenje i rade se umjetne plaže. Može se sumnjati da su nadležne službe i inspekcija dale "zeleno svijetlo" da se to radi i da se uzurpira pomorsko dobro. Vlasnik firme koji izvodi radove, nakon što su reagirali mještani i pozvali novinare, rekao je da su radnici – pogriješili – rekao je Tičić.