Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Borna Ćorić: “Jako mi je žao ako sam prouzročio bilo kome problem. Čuvajte se”

22.06.2020. 08:00


Dio igrača Adria Toura i uži tim koji prati igrače sinoć su u zadarskom HZJZ testirani na Covid-19, nakon saznanja da je bugarski tenisač Grigor Dimitrov također pozitivan. Hrvatski tenisač Borna Ćorić koji je igrao protiv Dimitrova također je na prvom testu pozitivan na Covid – 19.
Testirane su ukupno 22 osobe od čega je 19 negativnih. Uz Bornu pozitivan je Marko Paniki, kondicijski trener Novaka Đokovića i Christian Groh, trener Grigora Dimitrova.
Hrvatski tenisač, Borna Ćorić upravo je na svom profilu na društvenim mrežama objavio vijest kako je pozitivan na koronavirus. Mladi tenisač zadarskih korijena još jednom je izrazio svoje žaljenje ukoliko je bilo kome prouzročio probleme.
Ćorićevo obraćanje prenosimo u cijelosti.


– Pozdrav svima, Želim vas informirati da sam pozitivan na Covid-19. Molim svih koji su bili u kontaktu sa mnom zadnjih nekoliko dana da se testiraju. Jako mi je žao ako sam prouzročio bilo kome problem. Dobro se osjećam i nemam simptome. Čuvajte se. Šaljem svima puno ljubavi!


Borna Ćorić te dva trenera ostaju u Zadru u strogo kontroliranim uvjetima propisanim od strane epidemiloga te će se pridržavati svih dobivenih uputa. Ostali sudionici i igrači putuju kućama te će biti u stalnom kontaktu s epidemiološkim službama svojih matičnih zemalja. Stanovnici Zadarske županije koji sumnjaju na zarazu neka se jave dežurnom epidemiologu na 098 332 765 i svom liječniku.
Zavod za javno zdravstvo Zadarske županije od danas uvodi dodatnu telefonsku liniju i dodatne dežurne timove. Organizatori Adria Toura zahvaljuju sudionicima kao i publici na razumijevanju zbog otkazivanja finalnog meča. Sigurnost i zdravlje svih na prvom su mjestu.