Gulan: Nadam se da će prestati politiziranja, da će svi biti za razvoj Galovca

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika asaric
Konstituirajuća sjednica Vijeća završila bez zajedničke fotografije
Konstituirajuća sjednica Općinskog vijeća Galovca održana u Domu kulture bila je burna. U galovačkom Općinskom vijeću iduće četiri godine većinu će sa 6 od 9 vijećnika imati HDZ, a tri oporbena vijećnika Reformista predvođena Slavkom Šarom, sudeći po konstituirajućoj sjednici neće im olakšati rad
Velimir BRKIĆ
Sjednica održana u Domu kulture

Alen Burčul je rezultatom 6:3 izabran za novog-starog predsjednika Općinskog vijeća Općine Galovac, dok je potpredsjednik Mladen Ćoso. Konstituirajuća sjednica održana u Domu kulture bila je »burna«. U galovačkom Općinskom vijeću iduće četiri godine većinu će sa 6 od 9 vijećnika imati HDZ, a tri vijećnika Reformista, sudeći po konstituirajućoj sjednici neće im olakšati rad.
- Tražimo financijsku bilancu Općine, gdje su novci. A za to što su sudjelovali u predizbornoj kampanji i aktivno radili za HDZ, a ne za napredak Općine i boljitak općinskih žitelja, plaće za travanj i svibanj ne smiju se isplatiti načelniku Marinu Gulanu, pročelniku Ivanu Sariću i komunalnom redaru JosipiuGulanu, zatražio je Slavko Šare, vijećnik opozicije.

Odmah plaćaju, izašli iz dugovanja

HDZ u Galovcu ima apsolutnu vlast, izvršnu i u predstavničkom tijelu. Na svibanjskim izborima od 1.103 upisana birača izašlo je čak 777 birača ili 70,44%. Načelnik je Marin Gulan koji je osvojio 497 glasova, dok je njegov protukandidat Slavko Šare (Reformisti) osvojio 255 glasova. Za Općinsko vijeće HDZ-e je osvojio 65,87% i šest vijećnička mandata, a Reformisti 34,12% i tri vijećnička mandata.
- Sve je javno i transparentno, sve što radimo to odmah plaćamo, a nakon 10 godina napokon smo izašli iz nagomilanih dugovanja nastalih od 2007. do 2009. godine. Za naš rad imamo samo povale, odgovorio je Marin Gulan.
Predsjedniku GV-a Alenu Burčulu znatno je u vođenju sjednice pomagao pročelnik Ivan Sarić.

Poljoprivredna zadruga, tuga i tragedija

- Dosta je više laganja da je netko nešto učinio, da je, sad bi bio u zatvoru, rekao je Šare.
Za izbor Mandatnog povjerenstva, Odbora za izbor i imenovanje te za predsjednika i dopredsjednika OV-a trebale su pismene, a ne usmene kandidature koje je predao samo HDZ.
- Nismo znali da se treba podnijeti kandidatura s potpisima. Ima li zapisničara, snima li se sjednica? Ovog nema ni u poljoprivrednoj zadruzi, tuga i tragedija, ustvrdio je Šare.
Umjesto Gulana, nositelja kandidacijske liste HDZ-a, vijećnica je Amalija Bačin. Vijećnici su se potom prisegom obvezali da će tu dužnost obavljati savjesno i odgovorno te da će se zauzimati za napredak općine Galovac, županije te Republike Hrvatske u cjelini. A nakon izbora predsjednika OV-a intonirana je državna himna.

«Ratne sjekire« nisu zakopane

- Čestitam svim općinskim vijećnicima koji su dobili povjerenje mještana te su izabrani u Općinsko vijeće. Želim, prije svega, da surađuju i zajedno rade na dobrobit mještana. Nadam se da su vijećnici sa srcem prisegnuli i da će tekst prisege biti vodilja kroz njihov rad. Nadam se da ćemo kroz ove četiri godine našu općinu voditi u zacrtanom cilju, provoditi sve planirane projekte, te da će prestati politiziranja. Da će svi biti za razvoj Galovca, poželio je načelnik Gulan nakon konstituiranja OV-a.
Slavko Šare, kao predsjednik Kluba vijećnika Reformista, na radnoj je sjednici podnio amandmane koji nisu prošli. Zatražio je i koliko ima novaca na žiro-računu, što je u zadnju godinu i pol dana ušlo, a što izašlo iz općinske blagajne.
- Sve piše, samo treba čitati. Da nije tužno bilo bi smiješno, poručio je Marin Gulan.
Vijećničke pozicijske i opozicijske »ratne sjekire« nisu se zakopale ni nakon sjednice, nažalost, nije ni bilo zajedničkog slikanja s konstituirajuće sjednice novog saziva Općinskog vijeća Općine Galovac. Slijedi zanimljivo četverogodišnje razdoblje u radu Općinskog vijeća.

Sastav Općinskog vijeća Galovca

U Općinskom vijeću Galovca su: Alen Burčul, Mladen Ćoso, Toni Burčul, Šime Čakarun, Miroslav Bučić i Amalija Bačić (HDZ) te Slavko Šare, Marin Bučić i Helena Vujević (Reformisti).

Ocjena: 
Nije još ocijenjeno