Popuštanjem epidemioloških mjera vraćaju se na kulturno - sportsku scenu

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika asaric
Mažoretkinje grada Zadra rado su viđene na smotrama i manifestacijama
Zasigurno nije lako odrađivati pripreme u ovim uvjetima, no djevojke su spremne na svaku prilagodbu kako bi ponovno nakon dugo vremena stupile na kulturno - sportsku scenu, istaknula je Vitlov dodajući kako s popuštanjem mjera imaju sve više poziva za nastupe i razne manifestacije (kulturne i sportske)
Zadarske mažoretkinje sudjeluju na županijskim, državnim i europskim prvenstvima gdje osvajaju i visoka mjesta

Iako je nemoguće predvidjeti kako će se razvijati situacija s koronakrizom mi smo optimistični i treniramo te vježbamo za nadolazeća prvenstva s vjerom da će nam to biti omogućeno, istaknula je Željka Vitlov, voditeljica Zadarskih mažoretkinja dodajući kako su se s ljepšim vremenom otvorile i mogućnosti za manifestacije na otvorenom.

- Mažoretkinje grada Zadra/Udruga Zadarske mažoretkinje osnovana je 2010. godine u gradu Zadru. Osim Zadra tu su i sekcije mažoretkinja s otoka Ugljana, Pašmana i Vira te iz Posedarja. Članice su djevojčice i djevojke u dobi od 4 do 25 godina, a voditelji su licencirani treneri, doznajemo u udruzi.

Sudjeluju u brojnim manifestacijama

- Zadarske mažoretkinje rado su viđene kao dio svečanog ili zabavnog programa na raznim događanjima i manifestacijama na području cijele županije, kao i na području Hrvatske te Europe, istaknula je Vitlov pojasnivši kako su mažoretkinje uključene u događanja poput kulturno - sportskih i humanitarnih manifestacija, raznih svečanosti, događanja u organizaciji raznih institucija, u kazalištima te na mnogobrojnim smotrama.

Neki od takvih istaknutih nastupa su: zadarski Adria Tour, Davis Cup, Svjetsko prvenstvo u rukometu, otvaranje Poliklinike Opće bolnice Zadar, otvaranje Putničke luke Zadar u Gaženici i sl.

Udruga je punopravni član Hrvatskog mažoretskog saveza zbog čega redovito sudjeluje na županijskim, državnim i europskim prvenstvima gdje osvajaju i visoka mjesta. Udruga je za svoj rad te promicanje sporta i plesa u gradu Zadru 2019. godine primila Grb Grada Zadra.

U okolnostima pandemije pripremaju se za nastupe poštujući mjere Stožera.

- Treninge održavamo vani uz oprez i mjere zbog situacije s koronom. Dezinfekcija ruku, određeni, tj. prilagođeni razmak između djevojaka i trenerice koja nosi vizir. Zasigurno nije lako odrađivati pripreme u ovim uvjetima, no djevojke su spremne na svaku prilagodbu kako bi ponovno nakon dugo vremena stupile na kulturno - sportsku scenu, istaknula je Vitlov dodajući kako s popuštanjem mjera imaju sve više poziva za nastupe i razne manifestacije (kulturne i sportske).

"Reci sportu da, reci drogi ne"

- Upisi traju kroz cijelu godinu, dok će se audicije za upis održati u rujnu početkom nove školske godine. Prilično smo zadovoljni svojim napretkom i radom, kazala je Vitlov ponosno naglasivši i suradnju s Udrugom Nada pod parolom "Reci sportu da, reci drogi ne".

Ovakav vid međusobne potpore trebao bi se održati 26. lipnja na Narodnom trgu u Zadru obilježavanjem Međunarodnog dana borbe protiv zlouporabe droga.

Udruga Nada zahvaljuje Zadarskim mažoretkinjama na podršci koju daju sudjelovanjem u ovoj manifestaciji.

- Sudjelovanjem šaljemo zajedničku poruku o važnosti borbe protiv svih oblika ovisnosti te važnosti jačanja djelatnosti u izgradnji društva slobodnog od droga. Imamo jako dobru suradnju jer radimo s mladima koji su svakodnevno u opasnosti da dođu u kontakt s drogom," poručili su iz obje udruge.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 4.5 (2 glasova)