Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Stipe Kuliš novi trener Puntamike

22.06.2021. 07:02


Najbolji trener HT Premijer lige po izboru struke u prošloj sezoni Hrvoje Vlašić više nije na čelu KK Sonik Puntamika. Klub iz Jazina jučer je objavio priopćenje u kojem je jednom od najuspješnijih stratega u povijesti zaželio puno sreće u nastavku karijere, imenovavši Stipu Kuliša za njegovog nasljednika. Izbornik hrvatske kadetske reprezentacije već je etablirano ime u domaćoj košarci te bi trebao biti kvalitetan nasljednik trofejnog učitelja.
– Interes kluba za mojim angažmanom mi je predstavljao veliko zadovoljstvo te smo se vrlo brzo dogovorili i uskladili u željama. Pred nama je intenzivno razdoblje filtriranja tržišta. Svjesni smo da naš manevarski prostor nije velik i tu moramo biti precizni i napraviti dobru selekciju. Bitno mi je da sastavimo kvalitetan stručni stožer koji će igračima garantirati optimalan rad, pri čemu će oni prepoznati svoju korist u tome što ćemo im podići igračku vrijednost, čime se možemo izbrendirati kao poželjna sredina na tržištu – kazao je novi trener Sonik Puntamike.
Mladi Zadranin slovi za jednog od najistaknutijih predvodnika nove generacije hrvatske trenerske škole, no za razliku od brojnih kolega ne robuje predefiniranim taktičkim shemama.
– Košarkašku filozofiju možeš držati kada imaš ogroman budžet i kada možeš uzimati igrače s tržišta koji se uklapaju u taj pogled. Ja tako ne funkcioniram, već smatram da treba uzeti najbolje što tržište nudi i na osnovu toga stvoriti prepoznatljiv profil igre, odnosno profil igre koji je optimalan za kadar koji imaš na raspolaganju – pojasnio je Kuliš.
Razgovori po pitanju momčadi za nadolazeću sezonu još su u inicijalnoj fazi i još uvijek ništa nije definirano, a početak priprema ovisit će o datumu početka HT Premijer lige. Jedno je, pak, sigurno. Vlašić je dobio kvalitetnog nasljednika.