Meštrović: Skidat ćemo s dnevnog reda svaki vaš projekt dok ne ispoštujete amandmane!

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika asaric
Najviše iskrilo između nezavisnog Enija Meštrovića i gradonačelnika Branka Dukića
Ubuduće ćemo bojkotirati i skidati s dnevnog reda svaki vaš projekt, svaki, do proračuna, dok ne ispoštujete sve amandmane što ste ih potpisali. Ako ne znate kako ćete, dajte ostavku jer ne znate, ako ne želite, dajte onda ostavku jer ne poštivate Gradsko vijeće, kazao je Meštrović
Vedran SITNICA
Jučerašnja sjednica bila je poprilično turbulentna za zadarskog gradonačelnika Branka Dukića

Najveći konflikt na jučerašnjoj sjednici Gradskog vijeća dogodio se između nezavisnog vijećnika Enia Meštrovića i gradonačelnika Dukića. Naime, nakon što je Dukić donio novu odluku o preraspodjeli sredstava iz proračuna kojom je poništio dio amandmana usvojenih po prijedlogu klubova SDP-a, Akcije mladih i Enija Meštrovića, Meštrović je najavio bojkot projekata.

- Ispada da što god mi govorili ovdje na aktualnom satu nema veze s ničim jer vi radite po svom. Ne uvažavate izglasan proračun Gradskog vijeća koje je najveće tijelo ovog grada. Sada ćemo drugačije. Prošla je godina dana od prijelaznog razdoblja, vi niste naučili na novu demokraciju, tako ne možemo više ni mi čekati da se vi naučite nečemu što vam Gradsko vijeće nalaže. Ubuduće ćemo kao što je primjerice bila i točka oko Tehničkog školskog centra, bojkotirati i skidati s dnevnog reda svaki vaš projekt, svaki, do proračuna, dok ne ispoštujete sve amandmane što ste ih potpisali. Ako ne znate kako ćete dajte ostavku jer ne znate, ako ne želite, dajte onda ostavku jer ne poštivate Gradsko vijeće, naglasio je Meštrović te dodao kako se »diže halabuka po gradu«.

- Vi opstruirate Gradsko vijeće, vi ste ti koji su nešto potpisali, pravne akte i toga se ne držite, nego gledate kako ćete i dalje skidati amandmane. Ne poštivate Gradsko vijeće, od danas ne poštivamo vas dok ne izvršite sve amandmane potpisane pod proračun. Ako to znači nove izbore, da, ali ne Gradskog vijeća, nego vas. Gradsko vijeće neće ići na nove izbore, moji sigurno neće glasati za to, a vi izvolite, ili se pridržavajte onog što ste potpisali ili dajte ostavke, poručio je gradonačelniku Meštrović.

Vid ucjene

Naravno, na ovako oštru reakciju reagirao je Dukić.

- Na samom proračunu usvojen je bio svaki vaš amandman, i to još stoji i izvršava se. Vi sada nemate pojma koji su to amandmani koje ste vi izglasali, a koje smo u dogovoru sa mnom stavili u kontekst proračuna. Ono što se tada dogodilo na kraju Vijeća kada je gospodin predsjednik Vijeća zavapio da izglasamo sve amandmane. Izglasali ste sve amandmane na štetu cijelog proračuna, ugrožavajući tada cjelokupni proračun Grada Zadra, a sami znate da je proračun donesen ad hoc, rebalans nije bio usvojen, kada ste ga usvojili onda ste rekli da imate malo vremena, a ja po zakonu moram donijeti proračun do 15. studenog kada mora biti u pisarnici. I normalno da vi to ne razumijete i ne znate, a nije na vama da to znate. Normalno da neću dopustiti da jedna dosadašnja situacija u gradu zapne, a sve zbog toga što vi pošto poto želite sve te amandmane, koji nemaju uporište u proračunu, provesti u djelo. Došli ste ovdje kao jedna horda. Ovo Gradsko vijeće je od početka takvo kakvo jest i Grad Zadar ga ne zaslužuje, istaknuo je gradonačelnik.

Vijećnik Meštrović upozorio ga je da ne vrijeđa te da su svi gradski vijećnici predstavnici građana koji su ih birali na ove pozicije.

- Mislite da Gradsko vijeće treba raditi onako kako vi zamislite te da se s nikim od vijećnika ne treba razgovarati. Vi trebate poštivati sve vijećnike koji mogu doprinijeti proračunu i njihovim idejama, a ne kako ste ih vi zacrtali pa mi onda vama nešto rušimo. Nemate većinu, onda trebaju svi ljudi u ovom gradu razgovarati, jedino tako možemo naprijed, drugačije ne. Ako kažete da smo mi tu stavili toliko amandmana koji nemaju veze s mozgom i nemamo pojma, imate li vi veze s mozgom kada ste to potpisali, zapitao je Meštrović.

Ovo je jedan vid ucjene, konstatirao je na kraju zadarski gradonačelnik.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno