Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

308CC Nove doze atraktivnosti

Autor: Edi Prodan

21.07.2008. 22:00
308CC Nove doze atraktivnosti


Kao pionir automobila s preklopnim krovom – 401, 601 i 402 Eclipse modelima iz ’30-ih godina prošlog stoljeća bili su totalna avangarda, Peugeot i danas nastavlja s coupe-cabrio izdanjima, u ovom slučaju riječ je o posebnom izdanju kompaktne limuzine 308. Svakako, kako se već uvriježilo u modelima 206, 307 ili 207, riječ je o automobilu s krutim krovom koji se uz pomoć elektro-motora za vrlo kratko vrijeme sklapa u prtljažnik.
Kako nam je svakim danom sudeći prema dojmu s prometnica sve uočljivije, 308 je već preuzeo mjesto u segmentu kompaktnih vozila ujedno dodatno namećući svoj novi identitet, moderni ugođaj i snažno nagnuće prema luksuznijim vodama. U istom tom tonu dolazi 308 CC, dakle istodobno kupe i kabriolet sa četiri sjedala koji baštini “genetski kod” vrlo uspješnog prethodnika, 307 CC. Svakak, novi Peugeotov kabriolet zadire direktno u zonu interesa pripadnika takozvane lifestyle populacije koja prvenstveno, uz neupitnu kvalitetu, sigurnost i pouzdanost, traži atraktivnost, kako izgleda tako i voznih osobina.
308 CC se ističe po superiornoj fluidnosti stila. Od amblema do kraja krova, od vrata do stražnjeg branika naglašen je slikoviti stil profila kroz lagane reflektirajuće konture. Kromirani detalji dodatno pojačavaju elegantnu siluetu. Niskog profila i čvrsto postavljen na kotačima 308 CC ima istaknut oblik i atraktivna stražnja LED svijetla sa tehnologijom crvenog zaslona koja stvara jedinstven potpis automobila i danju i noću. Nepobitna je osobnost putničkog prostora, pogotovo se ističe kabriolet s potpuno drugačijim osjećajem od kompaktne verzije i stvara dojam GT automobila. Prednja sjedala s integriranim osloncem za glavu imaju ugrađene ventilatore za disperziju toplog zraka oko putnikovog vrata. Ovaj prepoznatljiv dizajn je preslika i na stražnju klupu i pruža iznenađujuće raskošnu udobnost koja baš i ne krasi takav tip automobila.
Da bi se stvorio dojam sportskog automobila visoke mode, 308 CC je obučen u dinamičke tkanine, jednostavnu kožu ili čak integralnu kožu interijera. Ovakvo uređenje se proteže kroz cijelu putničku kabinu i stvara apsolutno neobično ozračje. Detaljno osmišljen da bi se poboljšao svakodnevni komfor i praktičnost za putnike, 308 CC nudi mnoštvo korisne opreme od koje je svakako najzanimljiviji potpuno automatski sklopivi krov koji se otvara za svega 20 sekundi i čiji se rad može pratiti na ekranu u boji.
U ponudi će biti dva dinamična i fleksibilna motora sa 6-brzinskim ručnim mjenjačem: 1.6 THP sa 150 KS i 2-litreni HDi FAP od 140 KS.
Promocija Peugeota 308 CC se očekuje na salonu automobila u Parizu početkom listopada tako da će pravo cestovno zadovoljstvo vozači ovog automobila moći doživjeti s prvim toplijim danima 2009. godine.